avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Seful ma obliga sa semnez o decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Seful ma obliga sa semnez o decizie

lucrez intr-o farmacie iar al meu sef ma obliga sa semnez o decizie pe care daca o semnez imi asum raspunderea daca in urma unui control de la garda financiara sau ANAF primesc o amenda din cauza ca au gasit ceva in neregula ,sau dupa ce imi face casa daca gaseste plus si da amenda sa o platesc eu.Tin sa precizez ca activitatea nu este tocmai legala 100% si este posibil sa ma gaseasca cu ceva plus la bani.Daca eu nu vreau sa o semnez ce poate sa-mi faca seful,ca eu consider aceasta decizie cam ilegala.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 2 Aprilie 2015
Nu va poate obliga nimeni sa faceti nimic. Decizia e abuziva, intrucat salariatul raspunde material doar pentru munca sa (nu a administratorului de firma care are obligatia sa asigure legalitatea functionarii activitatii).
Oricum, daca o semnati ,ea nici nu poate fi invocata in instanta ca temei legal pentru vreo retinere salariala. E lovita de nulitate exact ca orice alta clauza CIM care nu respecta cadrul legal.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L., Contabil
Puteti sa nu o semnati, intrucat angajarea raspunderii patrimoniale a dvs se face in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala a salariatului - rog urgent raspuns cati81 cati81 Buna! Am lucrat acum 2 ani ca sef de magazin la o firma destul de cunoscuta. In momentul angajarii, m-au condus in magazin, m-au prezentat ca noua sefa si ... (vezi toată discuția)
Semnarea fisei postului Buna ziua.Intrebare:Un angajat care lucreaza la o firma fara a semna fisa postului pentru postul pe care il ocupa,poate fi tras ulterior la raspundere in ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare ciobanumircea ciobanumircea in baza caror prevederi legale se da decizia de imputare (vezi toată discuția)