avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de razgandire la divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de razgandire la divort

Buna seara! Am divortat azi,judecatorul a desfacut casatoria noastra,am posibilitatea sa renunt (sa ma impac) ,inainte de redactarea hotararii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:30, 4 Aprilie 2015
chiar daca procesul de divort s-a finalizat cu desfacerea casatoriei partilor, daca nu legalizati hotararea de divort se considera ca nu sunteti divortati.
Cauza fiind judecată, hotărârea fiind pronunțată, faptul că nu a fost redactată încă hotărârea nu are absolut nici-o relevanță, divorțul fiind pronunțat. prin hotărâre judecătorească.
Singura rezolvare este să vă recăsătoriți.
Casatoria este desfacuta din ziua in care hotararea a ramas definitiva conform disp.art.382 al.1 din n.c.civ.
Astfel:
1.- daca ati solicitat desfacerea casatoriei prin acordul partilor, hotararea este definitiva din ziua pronuntarii , prin urmare nu mai exista posibilitatea impacarii,
2.-daca insa nu ati solicitat desfacerea casatoriei prin acordul partilor si instanta a dispus desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a unuia dintre soti sau din culpa comuna a ambelor parti, atunci hotararea se poate ataca cu apel in 30 de zile de la comunicare si va puteti impaca in apel, urmand ca instanta sa ia act de stingerea actiunii de divort prin impacarea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicabilitatea unei sentinte de divort Justitiarul711 Justitiarul711 O sentinta de divort este pronuntata in data de 14.01.2015, avand termen de recurs/apel 30 de zile de la comunicare. Partile primesc acasa comunicarea in ... (vezi toată discuția)
Diovort prin acord praporgescu praporgescu daca partile au formulat initial fiecare cate o cerere de divort, recalmantul a depus cererea de divort paratul a depus intampinare si reconventionala iar la ... (vezi toată discuția)
Eliberare ci catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Fetita mea a implinit 14 ani in septembrie 2012, noi suntem in divort (atunci se terminase fondul si era la apel, acum e terminat si apelul si s-a ... (vezi toată discuția)