avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren si certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren si certificat de mostenitor

Buna ziua

Am teren agricol cu certificat de mostenitor, din aceasta suprafata am vandut o parcela.Cumparatoru fiind asociatia la care exista terenu in arenda, vanzarea parcelei s-a desfasurat in conditii optime cu contract de vanzare-cumparare, dar cumparatoru a avut nevoie de certificatu de mostenitor in original, nici dupa doua luni de la vanzare nu am primit inapoi certificatu de mostenitor.Cumparatoru spune ca mai are nevoie de certificatu de mostenitor pana la finalizarea completa pentru intabulare si ca o sa inapoieze o copie a certificatului de mostenitor sau sa merg la notar sa-mi elibereze alt certificat de mostenitor.
Din punctu meu de vedere orice document original trebuie sa fie restituit titularului nu sa se piarda prin dosare pe alte persoane.Cum as putea proceda sa se solutioneze aceasta problema?

O zi buna
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 14:24, 18 Aprilie 2015
ba da. caliattea dvs . de proprietar este acel certificat si au nevoie de el in original.
Da au nevoie de acel document in original, dar sa fie pierdut si sa nu il mai primesc, asdica eu raman fara acel document de la o vanzare?

Da au nevoie de acel document in original, dar sa fie pierdut si sa nu il mai primesc, adica eu raman fara acel document de la o vanzare?


Daca vanzarea s-a facut cu act notarial in urma cu 2 luni, atunci s-a facut si intabularea, teoretic certificatul de mostenitor nu mai foloseste in acest moment la acea tranzactie.

Certificatul de mostenitor nu avea ce sa caute la cumparator, este pe numele dvs si dvs trebuia sa mergeti la notar cu el, nu cumparatorul, dar, probabil, asa cum se intampla de obicei proprietarul terenului de vanzare inmaneaza cumparatorului toate actele pentru ca acesta sa se ocupe de cadastru si vanzare, mai ales cand este vorba de arendasi.
In momentul de fata exista mai multe situatii posibile:

- arendasul a ratacit certificatul dvs de mostenitor (de aceea v-a si spus ca va inapoiaza o copie sau sa mergeti la notar sa va dea un duplicat)

-arendasul , ca tot i-ati dat mana libera oferindu-i actele, are de gand sa mai faca si alte documentatii cadastrale din extravilanele dvs.

-daca pe actul de mostenire aveati un singur imobil, acela pe care l-ati vandut, certificatul de mostenitor nu va mai foloseste la nimic , nici original sa fie, poate de aceea nici nu vi l-a mai inapoiat arendasul.

Puteti obtine un duplicat al certificatului de mostenitor de la notarul care a intocmit actul original, duplicat care are aceeasi valoare ca si originalul pe care nu il mai aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut act vanzare cumparare original casanova casanova Buna ziua , Care este procedura legala in conitiile in care este pierdut originalul actului de vanzare - cumparare , societatea comerciala elibereaza ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate messiane messiane Am mostenit 1 apartament de 3 camere si actele de proprietate imi sunt retinute de mama mea. Am mai ramas doar cu actul de mostenire (in original......un notar ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de doua ori LaurV LaurV Buna ziua, Este posibila vanzarea unui imobil de doua ori? Din cate am inteles eu, dupa 6 zile de la obtinerea primului extras de carte funciara, vanzatorul ... (vezi toată discuția)