avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Regimul fiscal al primelor de paste
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Regimul fiscal al primelor de paste

buna ziua, as dori sa va intreb daca am dat prime de pasti in val de 150 lei de fiecare angajat ce contributii si impozite platim
Cel mai recent răspuns: DEVA CONTABILITATE , Contabil 14:53, 9 Aprilie 2015
Buna ziua,
Pentru cei care au copii minori nu se plateste absolut nimic, pentru cei care nu au copii minori se achita de toate(ca si când i-ar creste salariul)
Suma de 150 lei este pentru 1 copil, angajatii care au doi copii pot primi 300 lei fara a datora nimic la stat.

Baza legala, codul fiscal
ART. 55 Definirea veniturilor din salarii
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale......
a) Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
DEVA CONTABILITATE, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Cadouri oferite in bani angajatilor cu ocazia pastelui voichi voichi Pot fi oferite angajatilor cadouri in bani in limita celor 150 lei /persoana ? conform art 55 alin 4 lit a din codul fiscal :(4) Următoarele sume nu sunt ... (vezi toată discuția)
Premii de 8 martie puicuta puicuta Daca se dau premii cu ocazia zilei de 8 martie, se includ in salarul lunii martie si se calculeaza toate contributiile ca si la salarii (impozit, sanatate, ... (vezi toată discuția)