avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sau donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sau donatie?

Buna ziua
Am un unchi si o matusa(sot si sotie) care doresc sa lase mostenire toata averea fetitei noastre minore de sapte ani.Mentionez ca ei nu au copii,dar au in total 25 de nepoti din frati si surori.Noi parintii fetitei ne-am asumat responsabilitatea de intretinere a varstnicilor de mai multi ani.Eu mama fetitei sunt nepoata(mama si matusa sunt surori)
Va rog sa ma sfatuiti care este varianta optima de solutionare.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Inetta , utilizator 08:27, 25 Aprilie 2015
Donatia ar fi mai buna decat testamentul care este incert...
Cea mai sigura varianta de dobandire a bunului ar fi vanzarea, apoi testamentul si in final donatia.
Vanzarea fara pret e donatie deghizata. Testamentul e revocabil. Donatia e o idee, intretinerea la fel. Nu vad de ce sa-i lase copilului daca tot dv. o intretineti?
Este clar ca donatia este net favorabila fata de testament care se poate revoca.

Pentru vanzare este mai complicat si ar putea sa fie necesar sa aveti si avocat care sa va consilieze intrucat notarul nu va consiliaza efectiv...
Daca el vede ceva in neregula va da afara din birou...si nu va face actul...
Multumesc pentru raspunsuri.
Eu personal am un Contract de Intretinere incheiat anul 2000 la Avocat,mentionez ca proprietatea este extratabulara,iar donatia la care ne-am referit e pentru siguranta ca nu poate nimeni sa atace actul de intretinere.
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Testament sau cvc petrutjim petrutjim Buna ziua. Verisoara mea (vaduva si fara mostenitori) doreste sa imi lase apartamentul. A facut un testament initial in care am fost trecut eu si inca o ... (vezi toată discuția)
Mostenire Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Daca face un act de donatie,si matusa se va razgandit vreodata ce poate sa ne faca???si care care sunt costurile unui act de donatie sau vanzare ... (vezi toată discuția)
Persoana fara rude, ce poate face cu proprietatea ? gm_ignat gm_ignat Buna seara, Am o cunoștință care nu are copii. Are doar niște veri si o matusa ca rude apropiate. Dorește sa imi lase apartamentul ca mostenire. Care ... (vezi toată discuția)