avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imputernicire la aeroport minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imputernicire la aeroport minor

Buna ziua,

asi dori sa intreb daca de ex un prieten doreste sa il duca in vizita pe un vecin care este minor si prietenul acesta are cazier pentru inselaciune condamnat cu suspendare poate sa faca la notar imputernicirea respectiva pentru a calatori cu minorul daca si parinti lui sunt de acord cu asta ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:50, 22 Aprilie 2015
Nu prea, deoarece persoana care insoteste minorul in strainatate si care nu este parintele acestuia trebuie sa prezinte alaturi de declaratia acord notariala (nu procura) cazier judiciar.....curat..... :)
Eu vad altceva in textul de lege , respectiv ca inselaciunea nu face parte din infractiunile enumerate, deci eu zic poate sa insoteasca minorul.
Art.31-legea 248/2005 mod.si compl.
2) Organele poliţiei de frontieră vor întrerupe, de asemenea, călătoria minorului, chiar dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 30, în următoarele situaţii:
...............................................................
b) insotitorul a savarsit anterior una dintre infractiunile urmatoare:
1. omor;
2. infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale;
3. infractiuni privitoare la traficul si exploatarea persoanelor vulnerabile;
4. lipsire de libertate in mod ilegal;
5. infractiuni privind traficul de droguri sau precursori;
6. trafic de tesuturi sau organe umane;
7. infractiuni de terorism;
( art. mod. prin pct.1 al art 167 din legea 187/2012)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii de catre un minor adrianm1 adrianm1 Am fost cu parintii mei, cu unchiul si cu varul meu la aeroport la Baneasa in scopul plecarii in franta de catre mine, unchiul meu si varul. Fiind minor am ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a insoti un minor...daca a existat o infractiune comerciala? monalisaalina monalisaalina Buna ziua, am rugamintea sa imi spuneti in urmtaorea speta care este posibilitatea:o persoana careia inca i-a aparut pe cazier o fapta din 1997 ,fapta pt care ... (vezi toată discuția)
Procura minor iulik800 iulik800 Buna ziua tuturor,in urma divortului mi sa incredintat minorul (2 ani) prin hotarerea definitiva si irevocabila (tatal nu are drept la vizita) ia facut mama ... (vezi toată discuția)