avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua,
intrebarea mea pentru dvs. este urmatoarea: in decembrie 2007 magazinul in care lucram s-a inchis, firma si-a inchis definitv sucursala in oras. Am fost in somaj pina in septembrie 2008 si am continuat sa cotizez in sistemul de pensii, somaj si CAS. In aceste circumstante am dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului sau doar la alocatia de stat pentru copii?

Multumesc

Si mai adaug faptul ca mai mult de 10 ani de vechime in munca fara intrerupere
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
adigalis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Doina , utilizator 08:56, 26 Iunie 2009
pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC trebuie sa aveti realizate, in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului , venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
In calculul celor 12 luni intra si perioade asimilate , cum ar fi somajul , CIC etc.
Buna dimineata,
am gasit pe siteul [ link extern ]
o gramada de alocatii, indemnizatii, stimulente pt nou-nascuti :

*alocaţie de stat - (200 lei/lună - 0-2 ani, 42 lei/lună - 2-18 ani);
*alocaţie nou-născut - (230 lei) ;
*contravaloare trusou - (150 lei);
*indemnizaţie creştere copil - (85% din media veniturilor, sau 600 lei/lună);
*stimulent creştere copil - (100 lei/lună).

Despre ultima nu stiam ca exista.Este vreo conditie speciala pt a primi acest stimulent sau doar o anumita categorie?

Si as mai avea o intrebare.Pe internet cautand aceste indemnizatii am introdus : indemnizatie unica nastere 2009 si am gasit inca o indemnizatie despre care habar nu aveam ca exista si mai mult de atat, destul de consistenta :
[ link extern ]

Conform prevederilor Legii Bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2009 s-a majorat cuantumul indemnizaţiei unice la naşterea copilului pentru copiii născuţi în anul 2009:
• pînă la 1400 lei - la naşterea primului copil;
• pînă la 1700 lei - la naşterea fiecărui copil următor.

Puteti va rog sa imi spuneti actul normativ care prevede acest lucru si de unde se poate ridica aceasta indemnizatie, pt ca pe site-ul protectiei copilului nu apare nimic, nici macar eu nu stiam (cu toata ca lucrez la primarie) ? Pe alt site cu aceeasi tema mai specifica faptul ca aceasta indemnizatie se acorda atat pt asigurate , cat si pt neasigurate.

Va multumesc!



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia (unica) de nastere 2009 Radu Calin Radu Calin Buna ziua, in primul rand va rog sa ma scuzati ca tot postez acest mesaj printre discutiile de pe forum, dar nu ma prea pricep unde sa adresez intrebarile si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului stanalina stanalina sper sa ma lamureasca si pe mine cineva .am nascut pe date de 23.01.2009 pana pe data de 31.05.2009 am fost in co cele 126 zile incepand cu data de 01.06.2009 ... (vezi toată discuția)
O nelamurire cu alocatia AdyRen AdyRen Buna ziua tuturor , snt nou pe acest forum si de aceea rog ca vineva sa imi raspunda daca bine-voieste la o intreb : Sotia a nascut in 2014 luna septembrie ... (vezi toată discuția)