avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Analiza de risc montare camere video bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Analiza de risc montare camere video bloc

Buna seara,
Proprietarii blocului au luat hotararea montarii camerelor video in condominiu, insa firma cu care colaboram ne-au informat cum ca am fi obligati ca asociatie de proprietari sa facem o analiza de risc ? Aveti idee la ce vrea sa faca referire mai concret si daca exista o lege in acest sens?
Multumesc mult!
Sa va aduca firma formularele.In ele sunt inscrise ce trebuie sa stie si sa faca asociatia.
Este vorba despre legea nr 333/2003. La art. 2 sunt precizate organizatiile care sunt obligate sa isi pazeasca bunurile, in general societatile comerciale.
Analiza de risc costa o groaza de bani, nu este obligatorie ptr obtinerea aprobarilor in vederea montarii unor sisteme de supraveghere si nu este justificata ptr asociatiile de proprietari.
Pun pariu ca firma respectiva s-a oferit sa faca tot ea analiza de risc.
Conditiile ptr montarea camerelor sunt ca firma sa fie autorizata si sa existe aprobarea tuturor proprietarilor deoarece imaginea persoanei este considerata data personala.

cyan a scris:

Conditiile ptr montarea camerelor sunt ca firma sa fie autorizata si sa existe aprobarea tuturor proprietarilor deoarece imaginea persoanei este considerata data personala.

In ce priveste acordul proprietarilor, hotararea s-a luat in cadrul Adunarii Generale insa nu au fost prezenti toti proprietarii..,referitor la analiza de risc ,desigur ca au avut grija sa ne informeze ca ofera si ei acest serviciu, contracost bineinteles.
Daca s-a hotarat in sedinta Adunarii Generale ,montarea sistemului video, pot sa imi faca plangere cei care se trezesc ca nu vor camere de supraveghere si ca ar fi trebuit sa ii anunt in scris?
Mentionez ca cei mai multi dintre ei sunt plecati in strainatate si au inchiriate apartamentele.
Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
elga50, moderator
Am montat camere de supraveghere cu firma autorizata pe patru scari de bloc.Intrati pe ANSPDCP si gasiti informatiile necesare, pas cu pas!
Trebuie sa depuneti "Notificare" la ei, apoi primiti confirmarea inregistrarii!Depuneti ulterior prima pagina in original, semnata, stampilata(asa cum va indruma in "ghidul "postat /site-ul lor) la registratura ANSPDCP.Este o Decizie emisa de catre ANSPDCP unde este stipulat in mod expres ca asoc. de propr. sunt exceptate de la depunerea "Notificarii'!Culmea, la intrebarea pusa de catre avocatul nostru, ni s-a confirmat ca daca nu depuneam "Notificarea" eram pasibili sa primim amenda destul de urata!
Pe scurt:obtineti acordul in scris, pe tabel nominal, atat de la proprietarii cat si de la chiriasii tuturor apartamentelor.Legea spune ca sunt necesare toate semnaturile, dar daca sunt plecati proprietarii si locuintele sunt goale, scrieti ''plecat''.La orice reclamatie ulterioara va ajuta maxim.Monitoarele sa nu fie montate in apartam. dv.!Se interpreteaza ca-i "spionati"!Nu stocati datele decat daca aveti incidente!Nu uitati de "pictograma" sa fie afisata la loc vizibil, asa cum se prevede in ghidul care va indruma toti pasii!
Daca aveti samnaturi, notificarea inregistrata, pictograma la loc vizibil, monitorul in loc retras si lucrati cu firma autorizata, scapati cu fruntea sus, de orice control care poate sa apara la orice reclamatie!Daca postati camerele incat sa fie indreptate si pe usa cuiva, cereti-i va rog frumos acordul in mod evidentiat! Va puteti pomeniti cu sesizari la ANSPDCP ca e supravegheat fara acordul lui!
Legislatie;Legea 677/2001, Decizia 52/2012, Directiva 95/46/CE
@euely
Cautati mai multe firme si cereti-le oferta. Nu va limitati numai la una care v-ar putea cere luna de pe cer.

Alte discuții în legătură

Montare sistem de supraveghere video ada2000 ada2000 buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 20 de apartamente si dorim montarea unui sistem de supraveghere video in casa scarii si as dori sa aflu ce conditii ... (vezi toată discuția)
Legalitate camere se supraveghere care sunt etapele montarii ... fodor florian fodor florian Legalitate montare camere se supraveghere Care sunt etapele montarii camerelor de supraveghere , care este numarul de persoane care trebuiesc sa isi dea ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - montare sistem supraveghere video Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua In Adunarea Generala sa hotarat sa se monteze un sistem de supraveghere video la intrarea in bloc si la parter.......2-3 ... (vezi toată discuția)