avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... atributii functie de secretar comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

atributii functie de secretar comuna

Incepand cu data de 01.01.2009 am fost promovata temporar,pe o perioada de 6 luni,pe functia de secretar comuna,cu obligatia de a se organiza concurs pentru ocuparea functiei de secretar pana la expirarea termenului.
Potrivit prevederilor art.22,alin.(1) din OUG nr.34/2009 ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din institutiile publice se suspenda.
Prevederile art.92,alin.(3) din Legea nr.188/1999 nu pot fi aplicate.
Intrebarea mea este:
Exercitarea in continuare a functiei de secretar se poate face prin delegare de atributii ,prin dispozitia primarului?
Sau care ar fi alta modalitate legala?
Incepand cu data de 01.07.2009 nu mai am drept de semnatura ca secretar .
Cel mai recent răspuns: costel3005 , utilizator 11:51, 4 Octombrie 2009
Exista posibilitatea ca prin dispozitia primarului sa vi se dea o noua delegare de atributii pentru o perioada determinata.
Prin OG 90/2009 posturile de conducere au fost deblocate.De asemenea in aceeasi ordonanta se mentioneaza ca in cazuri justificate posturile de conducere se scot la concurs pe raspunderea ordonatorului de credite.
In plus, functia de secretar este unica, deci poate fi organizat concurs pentru ocuparea sa.
Foarte bine punctat si mai e acolo in OUG nr.90/2009 ca in cazuri temeinic justificate ...ordonatorii de credite pot scoate postul la concurs pe raspunderea lor.Ori, decat sa tina pe cineva fara a indpelini conditiile, legal este sa scoata postul la concurs.Ideea este sa se vrea.Ca daca dai peste un primar ca al meu care de un an de zile sfideaza legea si nu a vrut sa scoata postul la concurs si acum va raspunde penal, toate actele semnate de o persoana care nu indeplinea conditiile vor fi anulate in instanta in cele din urma.Si asta pt o ambitie prosteasca sa imi arate mie ca el poate tine postul blocat si 3 ani.Eu ii demonstrez ca nu e chiar asa si nu trebuie sa ne lasam intimidati de niste indivizi care au venit in posturile respective in niste imprejurari, ori noi am venit prin concurs.Avem legea de partea noastra si presa.
Pe raspunderea ordonatorului de credite, da, dar ce ne facem cand ANFP nu si da avizul ? Ordonatorul de credite nici macar nu mai apuca sa-si asume raspunderea. Unde mai este autonomia locala si oportunitatea deciziilor? Citez: "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul", asa ca noi ne chinuim sa facem hartii si sa intelegem legea iar "legiuitorul" rade de noi.
:(

Alte discuții în legătură

Deblocare ocupare functie publica de conducere irina1980 irina1980 Buna ziua, Am o problema cu OUG 90/2009 privind reglementarea unor masuri in domeniul adm publice, si anume la art. VI alin 1 spune ca \"incadrarea in ... (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare a unui compartiment janina drula janina drula o primarie doreste infiintarea unui compartiment de achizitii publice deoarece asa prevede legea.In cadrul acestui compartiment functioneaza o singura persoana ... (vezi toată discuția)
Functii de conducere bonzai81 bonzai81 Buna Seara, as dori sa aflu care act normativ interzice organizarea de concurs pt ocuparea unei functii de conducere?(a aparut in cursul lunii martie) (vezi toată discuția)