avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat

Sunt producator de imbracaminte. In incinta firmei, am un depozit din care vand en-gros catre magazinele din tara(pers. juridice) cu aviz de insotire (format A4) si factura (plata facandu-se prin banca si, rareori, prin numerar la casieria firmei, situatie in care emit si chitanta) sau vand cu amanuntul, intocmind aviz de insotire (format A5) si eliberez clientului chitanta cu valoarea respectiva. Daca clientul nu are nevoie de chitanta, exemplarul cuvenit lui(albastru) il atasez avizului care ramane la contabilitate.Este corect cum procedez, sau trebuie sa-mi cumpar aparat de marcat electronic.
Este corect sa emit factura si catre persoane fizice, eliberand chitanta pentru contravaloarea produselor, astfel incat sa nu-mi mai trebuiasca casa electronica de marcat?
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 14:36, 5 Mai 2015
corect este sa delimitati in spatial de engross, un spatiu pt amanunt, la care va trebuie obligatoriu si casa de marcat, registru bani personali, procedura pt bacsis si notificarea catre finante a registrului de bani personali.Cocluzia mea este, ca nu mai trebuie sa facem productie sa ne ocupam de lucruri serioare, ci trebuie sa raspundem la diverse aberatii visate noaptea de cate fitecineX-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru adrianabresug adrianabresug avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul niconica niconica Daca vand unei firme o cantitate mai mare de produse, in conditiile in care in obiectul de activitate am doar comert cu amanuntul am dreptul sa emit chitanta ... (vezi toată discuția)
Casa de marca si factura+chitanta acelasi punct de lucru ShadowElf ShadowElf Buna, Apelez la acest forum dupa ce am discutat in prealabil la finante, la contabilitate, am si vazut cateva exemple elocvente pentru problema mea si nu m-am ... (vezi toată discuția)