avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri comune- pasi de urmat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri comune- pasi de urmat

Pasii care trebuiesc parcursi pentru efectuarea partajului dupa sentinta de divort.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 19:55, 8 Mai 2015
Daca partajul se face pe cale amiabil il puteti face la notar, va trebuiesc cartile de identitate, sentinta de divort, actele de proprietate, incheierile de intabulare pentru imobile, certificate fiscale pentru acestea, acte de proprietate pe alte bunuri (de exemplu autoturisme), certificate fiscale pentru acestea.
Daca nu va intelegeti cu privire la partajarea bunurilor mergeti in instanta.
Problema este; Am divortat de 6 ani ,am ramas cu niste credite neplatite ,credite dobandite pe cand eram casatorit ,detin in proprietate un teren ,casa si casa cu teren la munte. Nu pot intra in posesia actelor deoarece au ramas la fosta .. Aceste proprietati au fost dobandite pe timpul casatoriei. Partajul de comun acord iese din discutie datorita neantelegerilor cu fosta . La ora actuala eu am proprire pe salariu , nu reusesc sa fac nimic a cu pasii pentru partaj din cauza necunostiintei de cauza a demersurilor necesare in asemenea caz. Va multumesc.
buna seara.
daca fosta sotie nu va da actele pt a deschide proces de partaj , puteti obtine duplicate pt acestea .
taxa de timbru pt partaj este destul de mare, respectiv 3% din valoarea tuturor bunurilor care formeaza masa partajabila .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are fosta sotie a decedatului??? ianca1980 ianca1980 Buna ziua, Va cer iar ajutorul in lamurirea unei probleme;unchiul meu a decedat in urma cu trei luni;era divortat,fara copii;in urma lui a ramas sora si mama ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine incheierile de carte funciara? bubu.g bubu.g Buna dimi!Dc ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care sunt pasii de urmat in cazul in care sunt proprietar(persoana juridica SA)pe mai multe imobile si am ... (vezi toată discuția)
Partaj ciupikam ciupikam VA SALUT! Masa partajabila ajunge in jur de 5-6 miliarde vechi[obtinuta in urma unui contract de intretinere]. Fostul sot exclude o intelegere intre parti iar ... (vezi toată discuția)