avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta NUP-s-a procedat corect?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta NUP-s-a procedat corect?

Vecinul meu a depus plangere penala, a descris cauza si a pus intrebari. Politia a efectuat cercetari, apoi a intocmit un referat cu propunere de NUP.
Procurorul de caz, a dat ordonanta de NUP, atasand referatul cu propunerea de NUP a politiei.

E corect cum s-a procedat? Vecinul considera ca nu e corecta solutia, ar dori ca el sa vada un referat intocmit de procuror, la care procurorul sa isi spuna punctul sau de vedere dupa ce a examinat plangerea vecinului si referatul de NUP al politiei. Prin admiterea NUP-ului propus de politie, vecinul se considera nedreptatit pe motiv ca plangerea sa nu i-a fost luata in considerare, nefind-ui explicat nimic din ceea ce a descris in plangere.

A procedat bine procurorul?
Buna seara!

Vecinul poate sa faca plangere impotriva acestei ordonante in 20 de zile.

Cu stima.
Este vorba de o cauza veche? NUP s-a dispus pana la 01.02.2014, ulterior clasarea/renutarea la urmarire penala sunt solutiile procurorului de neurmarire si netrimitere in judecata. Conf. CPP anterior, in cazul în care procurorul era de acord cu propunerea, dispunea prin rezoluţie neînceperea urmăririi penale. În situaţia în care procurorul îşi însuşea argumentele cuprinse în propunerea organului de cercetare penală, motivarea rezoluţiei era facultativă sau putea cuprinde doar argumente suplimentare.
In orice situatie, plangerea trebuie facuta in 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus solutia si este un termen de decadere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista obligatia comunicarii nup-ului inculpatului pe care l-am reclamat? eusaisapte eusaisapte Doresc sa stiu daca procurorul este obligat sa-mi comunice rezolutia de neincepere a urmaririi penale care a luat-o fata de inculpatul din dosarul penal pe ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmaririi penale, declaratii martori lipsa din dosar dan81 dan81 Un cetatean mi-a daramat un gard.M-am adresat postului de politie ,iar domnul politai fiind prieten cu cel care mi-a daramat gardul,a propus neinceperea ... (vezi toată discuția)
Nup in mai multe dosare ion_d_staicu ion_d_staicu Buna seara, Urmeaza, cel mai probabil, sa primesc NUP intr-un dosar de hartuire. Prefer sa nu intru in detalii... Mai pot pe viitor sa primesc NUP pentru ... (vezi toată discuția)