avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de notorietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de notorietate

Buna ziua,
Am o problema in legatura cu actul de nastere al tatalui meu (nascut in 1940 si decedat in 1998) unde numele bunicului meu (decedat in 1961) este gresit trecut.
Trebuie sa fac succesiune dupa bunicul, avand doar 1/2 casa in urma succesiunii facute de tata in 1992 dupa bunica (decedata in 1991).
Primaria nu vrea sa-mi elibereze o adeverinta pentru corespondenta de nume, sa rezolv in instanta situatia.
Am citit multa legislatie si asa am aflat despre declaratia de notorietate.
Care este actul normativ care legifereaza aceast act, care sunt conditiile pentru a uza de acest act si daca toti notarii accepta sa intocmeasca acest act?
Va mai precizez ca eu locuiesc in Resita, la o distanta de 350 km fata de comuna unde se afla casa (jud Dolj) si toate demersurile trebuie facute acolo.
Va rog sa ma indrumati.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tanasieflorina , utilizator 12:53, 22 Mai 2015
Buna ziua,
Declaratiile trebuiesc date in fata notarului public de persoane care pot spune ca cel despre care se dau declaratiile era cunoscut sub ambele nume.
Temeiul legal este Legea nr. 117/2006 din 04/05/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul comun-legea 9/1998 miab miab Tatal meu(decedat in 1992)facea parte dintr-o familie cu 5 copii.Sora cea mare a facut un dosar pentru despagubiri la legea 9/1998 din partea bunicii lor ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare- sanse /se poate invoca nulitate absoluta ? ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA 1.In anul 1940 bunicul meu cumpara teren loc de casa,cu casa construita pe el.(asa este specificat in actul de vanzare ).Actul de vanzare este incheiat la ... (vezi toată discuția)
actiune in anulare- sanse /se poate invoca nulitate absoluta ? ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA 1.In anul 1940 bunicul meu cumpara teren loc de casa,cu casa construita pe el.(asa este specificat in actul de vanzare ).Actul de vanzare este incheiat la ... (vezi toată discuția)