avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale in sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale in sanatate

Buna ziua ,lucrez ca infirmiera in urgenta unui spital cu o vechime de 23 ani,la ora actuala salariul meu este de 975ron fiind alcatuit din 620+vechimea si sporurile ,intrebarea mea este daca minim pe economie este de 975 nu trebuia adaugate vechimea si sporurile la aceat salar? va rog sa-mi explicati daca este legal acest mod de salarizare,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 23 Mai 2015
Codul Muncii prevede ca : Salariul brut cuprinde salariul de baza,sporurile indemnizatiile, compensatiile etc.

HG 1091/2014 : Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Asadar , salariul de baza trebuie cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Eu sunt de parere , chiar daca sunteti din sectorul bugetar, la salariul minim se adauga vechimea. Insa, in practica, am intalnit situatii in care daca salariul actual depaseste salariul minim pe economie , atunci nu se mai modifica nimic.
ma iertati ,dar eu am inteles ca avind incadrarea toti acesti ani de minim pe economie mi se parea normal ca sporurile si vechimea sa fie adaugate la acest 975 ron nu incluse ,atunci inseamna ca noi am ramas cu acel nenorocit de salar 620 de cind ni s-au taiat cei 25%di salar ,adica de vreo 6-7 ani multumesc
Intr-adevar, ati inteles corect opinia mea.
as dorii daca se poate sa-mi spuneti daca acest mod de salarizare este la nivel national si este lege data, sau sa chem in instanta spitalul ,ce sanse am ?va multumesc
Marea majoritate a celor din sectorul bugetar au optiunea : daca salariul actual depaseste salariul minim pe economie , atunci nu se mai modifica nimic.

Cu toate ca acest subiect s-a mai discutat pe acest forum, niciun utilizator care s-a confruntat cu acesat problema nu a postat vreo solutie a unei instante de judecata cu privire la acest aspect.

Cred totusi ca o instanta de judecata va solutiona daca este legal sau nu modul de calcul al salariului in situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul bugetar julica1980 julica1980 Sunt angajat al unei institutii bugetare ca muncitor IIG,gradatia 3. In anul 2012 m-am angajat cu un salariu de baza de 981.Intre timp a crescut salariul ... (vezi toată discuția)
Salariu bibliotecar Venetia Venetia Buna ziua, va rog daca puteti sa ma lamuriti in privinta salariului minim garantat avand in vedere ca la personalul contractual din administratie sporurile ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie alinacocolina alinacocolina AS dori sa poata cineva sa imi spuna care este salariul minim de incadrare fara sporuri pentru un muncitor bucatar intr-un spital de psihiatrie,de la ce suma ... (vezi toată discuția)