avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... procedura oug 119/2007, fara contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

procedura oug 119/2007, fara contract

Buna Ziua,
O societate A livreaza marfa catre o alta societate B. Ulterior, societatea B nu isi mai achita datoriile. Pentru a rezolva litigiul pe cale amiabila, cele doua societati incheie un plan de rambursare a datoriei, prin care societatea se obliga sa achite esalonat debitul pana la un anumit termen. Societatea B achita numai prima transa, apoi inceteaza platile. Se formuleaza cerere de emitere a ordonantei de plata conf.OUG 119, iar la primirea duplicatului, societatea B mai achita o parte din debit.
In aceasta situatie, este admisibila emiterea unei ordonante de plata conf OUG 119/2007, in conditiile in care nu exista un contract, incheiat in forma scrisa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 13:06, 1 Iulie 2009
Daca nu exista contract parerea mea e ca nu se aplica OUG 119. Daca cuantumul creantei in prezent s-a modificat ( s-au mai facut plati) iar restul de plata repreyinta o creanta certa , lichida si exigibila, puteti promova o actiune pe OG 5/2001prin care la fel obtineti o somatie de plata pe care o puteti executa.
Cel mai bine ar fi sa renuntati la actiunea formulata pe OUG 119/2007 si mergeti pe dispozitiile OG 5/2001, pentru restul de creantei neaplinite.
fiind vorba de doua societati, este vorba de un raport comercial astfel incat in baza facturilor emise (ma gandesc ca exista asa ceva) si mai mult, a insusirii creantei pe baza acordului de rambursare se poate solicita emiterea unei ordonante de plata intemeiate pe OUG 119/2007. Aceasta deoarece in comercial facturile emise tin loc de contract si sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, respectiv creanta este certa, lichida si exigibila. Legea nu se refera la existenta unui contract, stricto sensu. chiar am avut astfel de situatii si nu au fost probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce temei juridic este cel corect? nicoleta_85 nicoleta_85 o societate comerciala semneaza cu o alta societate un contract, prin care prima se obliga sa monteze diferite produse intr-un sediul al celei de-a ... (vezi toată discuția)
Suma minima pentru a cere falimentul mihaela495 mihaela495 Buna seara As dori sa intreb care este suma minima pentru ca societatea creditoare sa poata cere falimentul societatii debitoare si de asemenea care ar fi ... (vezi toată discuția)
Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)