avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarecontract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarecontract de munca

Buna ziua

Sotul meu a primit decizia de pensie anticipata in data de 28.05.2015, la locul de munca ( MAPN- angajat civil ) a comunicat in data de 02.06.2015 , atunci a solicitat
ca orele suplimentare sa le efectueze si concediul de odihna aferent anului 2015,deabia dupa efectuarea acestora sa i se inceteze contractul de munca, dar a primit refuz din partea lor spunand ca incetarea contractului se face cu data dupa plicul de primire a deciziei.
Va rog sa mi spuneti daca este legal, sa piarda orele suplimentare , concediul de odihna stiu ca trebuie platit dar orele suplimentare aprox. 120 ore , care au fost efectuate la cererea lor ( misiuni in tara ) . Aceste ore se pot dovedi cu foiele de parcurs si ordinele de misiuni.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:49, 2 Iunie 2015
Incetarea c.i.m. are loc de drept la data comunicarii deciziei de pensionare, conform art.56 alin.1 lit.c C.mun..

Orele suplimentare necompensate prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia i se va plati sotului dvs un spor de minim 75% din salariul de baza., iar pentru zilele de CO neefectuate, acestea se vor compensa in bani la incetarea c.i.m.
multumesc mult!!
Conform art.122(1) Codul Muncii, munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
(2) In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu mai este posibila in termenul de 60 zile in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.[Art.123(1) Codul Muncii]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna si orele suplimentare? eleee eleee As dori sa stiu daca acestea se platesc la fel si daca nu cu cat se platesc fiecare?Mi-a incetat contractul de munca deoarece sa inchis spatiul unde lucram.Se ... (vezi toată discuția)
Ore efectuate sambata sau duminica peste norma cris2279 cris2279 Va rog sa ma lamuriti cu orele efectuate sambata si/au duminica peste norma: se platesc ca ore suplimentare+in acelasi se tine cont ca sunt ore efectuate in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si ore suplimentare ContSters276586 ContSters276586 Din anul 2012 mi-au ma-i ramas 16 zile concediu de odihna si 55 de ore suplimantare.Am stat acasa pentru sarbatorile de iarna 2012-2013, 7 zile.Mi-au spus de ... (vezi toată discuția)