avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie militara anticipata partial si salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie militara anticipata partial si salariu

as dori sa stiu daca mai pot continua activitatea in conditiile in care sunt pensionat anticipat partial in sistemul militar si incadrat cu contract de munca la o societate de stat.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:55, 12 Iulie 2009
Deocamdata, da. O.U.G. nr. 230/2008 a fost declarata neconstitutionala si, pe cale de consecinta, a fost respinsa prin Legea nr. 208/2009.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Puteti.
Legea 164/2001, art. 26
(1) Persoanele care beneficiază de pensie militară de serviciu pot fi încadrate în muncă, pe durată nedeterminată sau pe durată determinată, după caz, inclusiv în sectorul public, beneficiind de drepturile salariale corespunzătoare funcţiei în care sunt încadrate, inclusiv de sporul de vechime corespunzător vechimii în muncă, dobândite până la data pensionării.
(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) pot cumula pensia cu veniturile realizate, indiferent de nivelul veniturilor respective.
Va multumesc multpentru raspuns.
Deci pot sa-mi continui activitatea fara probleme pana la aparitia legii.
Nu cunosc exact regimul pensiilor militare, dar va pot spune ca in cazul pensiilor anticipate acordate in baza Legii nr.19/2000 nu este permis cumulul pensiei cu veniturile care depasesc un anumit plafon (cel pensionat trebuie sa anunte Casa de pensii pt a-i suspenda pensia anticipata pe perioada in care realizeaza venituri). Citatul din Legea 164/2001, prezentat mai sus, nu se refera la pensia anticipata, ci la pensie (care presupune indeplinirea conditiilor de vechime si stagiu). Ca urmare, pt a nu avea surprize neplacute, cred ca ar fi bine sa mai cercetati.
@elconst

Daca nu cunoasteti sistemul pensiilor militare, va invit respectuos sa va exprimati opiniile in domenii pe care le cunoasteti.

Citatul dat de Edbah din Legea nr. 164/2001 este corect si la obiect, intrucat pensia anticipata partiala in sistemul militar este pensie de serviciu.

Divagatiile dvs. despre pensia anticipata partiala din sistemul public precum si recomandarea dvs. nu au legatura cu topic-ul initiat de nico65.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara anticipata partiala-cim Andrusceac Paunel Andrusceac Paunel Va adresez rugamintea de a ma lamuri daca ,un pensionar militar cu pensie de serviciu anticipata partiala poate lucra cu cim in sectorul privat? Incetarea ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa pensionare Pilu Pilu As adresa o rugaminte, daca poate cineva sa ma lamureasca cu o problema: Sunt nascut la data de 14 noiembrie 1951, am pensie militara de serviciu (limita de ... (vezi toată discuția)
Ce se intimpla cu contributia la sistemul public de pensii,dupa iesirea la pensie din sistemul militar. crasmaru costel crasmaru costel rog a ma indruma,eventual articole de legi,in care se prevede ce se intimpla cu contributia la sistemul public de pensii,dupa iesirea la pensie (cu ... (vezi toată discuția)