avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor vechime

Lucrez in administratia publica si de curand am facut 5 ani vechime asa ca m-am incadrat sa beneficiez de spor vechime 5%. Am avut salariul 975 lei la care mi-a aplicat sporul de 5 % ajungand la 1024. Insa din luna iulie salariul minim pe economie se va face 1050 lei. Mi s-a spus de la resurse umane ca voi lua acest spor pana in luna iulie cand se mareste salariul minim deoarece atunci sporul va fi prins in salariul minim si voi lua doar 1050.
Intrebarea mea este, daca salariul minim va fi 1050 atunci in cazul meu unde va mai fi sporul daca o sa iau tot 1050 lei? Cum este corect? Si ce salariu ar trebui sa iau atunci?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:38, 12 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
HG 1091/2014
art.2 Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 1.

Eu sunt de parere ca, chiar daca sunteti din sectorul bugetar, la salariul minim se adauga vechimea. Insa, in practica, am intalnit situatii in care daca salariul dvs depaseste salariul minim pe economie , atunci nu se mai modifica nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime ion_raluca ion_raluca Lucrez in administratia publica si de curand am facut 5 ani vechime asa ca m-am incadrat sa beneficiez de spor vechime 5%. Am avut salariul 975 lei la care ... (vezi toată discuția)
Spor vechime ion_raluca ion_raluca Buna ziua! Lucrez in cadrul unei primarii avand incadrare minimul pe economie. In luna aprilie am facut 5 ani vechime si am cerut sporul de vechime. In luna ... (vezi toată discuția)
Problema pentru toti bugetarii floreadantes floreadantes buna ziua! vin cu o problema ce se interpreteaza aproape la toti bugetari din tara. sporul de vechime in general se adauga la salariu de baza,conform hg ... (vezi toată discuția)