avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Majorare salarii functionari cu 12%
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Majorare salarii functionari cu 12%

Salariile de baza se majoreaza la 1.050 lei incapand cu 01.07.2015, si tot cu 1 iulie se majoreaza salariile personalului din cadrul administratiei publice locale cu 12 % conform OUG 27/2015 ( de pana la 12 %)? sau se majoreaza incepand cu 1 august?
In acest caz avand doua cresteri salariale de la minimul de 975 lei.
1. Autoritatile administratiei publice locale pot stabili o crestere salariala pentru personalul angajat in institutiile publice locale de pana la 12%, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) incadrarea cheltuielilor de personal in limita bugetului aprobat;
b) incadrarea cheltuielilor de personal in limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.

2. Autoritatile administratiei publice locale pot stabili cresteri salariale diferentiate pe categorii de personal, in functie de conditiile specifice.

Prin urmare, majorarea nu este obligatorie.

3. Incepand cu data de 1 august 2015, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul nedidactic din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, unitatile conexe ale invatamantului preuniversitar, institutiile de invatamant superior de stat si din bibliotecile centrale universitare se majoreaza cu 12% fata de nivelul acordat pentru luna iulie 2015.

Aici majorarea este obligatorie.
Dar daca ar fi obligatorie, cu ce luna se vor indexa salariile cu 12% din sectorul bugetar, cu luna iulie sau august?
Se poate decide majorarea si cu luna iulie 2015.
La intrebarea noastra cand se vor mari salariile in primarie ni s-a comunicat verbal ca nu ne incadram in limita plafonului intrucat acest plafon cu toate ca a fost solicitat de institutie cifric vorbind nu s-a obtinut acordul . Asta inseamna ca in primaria noastra nu se vor mari salariile intrucat nu se indeplineste conditia legala stipulata la punctul 1, lit.b? Institutia poate sa faca ceva in aceasta privinta?
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator
si daca sunt indeplinite conditiile pentru ambele majorari, se pot aplica ambele majorari concomitent la cei care au salariul minim din administratia publica locala?

Alte discuții în legătură

Majorare salarii bugetari Corina_Maria_Ivanov Corina_Maria_Ivanov Buna ziua, suntem pusi in urmatoarea situatie in luna august 2015 au fost majorate salariile cu 8% in baza OUG 27/2015 ART. I. Mentionam ca majorarea a fost ... (vezi toată discuția)
Majorare salarială 12% NataliaK NataliaK Bună ziua, sunt bibliotecar la o instituție superioară de stat mi se majorează salarul cu 12% începând cu luna august? (vezi toată discuția)