avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Eliberare dupa expirarea manadatului de arestare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Eliberare dupa expirarea manadatului de arestare preventiva

un prieten a fost arestat preventiv 30 de zile pt conducere cu alcool,fatra permis si parasirea locului accidentului....ce putem sa asteptam dupa expirarea mandatului de arestarae preventiva? poate ca parchetul va cere prelungirea mandatului? de ce depind daca va fi prelungit sau daca va fi pus sub control judiciar?
Cel mai recent răspuns: mezgageza , utilizator 16:49, 22 Iulie 2015
angajati un avocat pentru ca situatia expusa nu arata deloc bine.
Parchetul sigur va cere prelungirea mandatului ca mie una mi se pare destul de clar pericolul public cand conduci beat, fara permis si mai si fugi de la locul accidentului. Prelungirea sau nu a mandatului sau o alta masura o va hotari instanta de judecata.
cu stima, cassy
Arestarea preventivă a inculpatului poate fi prelungită, în cursul urmăririi penale, dacă temeiurile care au determinat arestarea iniţială impun în continuare privarea de libertate a inculpatului sau există temeiuri noi care justifică prelungirea măsurii.
Astfel, daca judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru prelungirea arestării preventive a inculpatului, respinge, prin încheiere motivată, propunerea procurorului, dispunând punerea în libertate a inculpatului la expirarea duratei acesteia, dacă nu este arestat în altă cauză.
Este posibil de asemenea, in cazul in care sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, judecătorul de drepturi şi libertăţi sa dispuna înlocuirea arestării preventive cu una dintre măsurile preventive prevăzute la art. 202 alin. (4) lit. b) - d).
Se poate prelungi dar se poate si inlocui masura arestarii preventive cu arestul la domiciliu.
Sunt insa sanse mai mari la prelungire...
a recunoscut totul..ce poate sa determina pe judecatori sa elibereze? cred ca nimic...intr-o luna nu se schimba mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces înșelăciune! arest preventiv Lazzar2121 Lazzar2121 Buna ziua! Soț ul meu, este Arestat preventiv de pe data de 16 Noiembrie pana pe 16 Decembrie! Sunt puțin confuza și nelămurita și as dorii niște ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)