avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comision solicitat beneficiarului tichetelor de masa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comision solicitat beneficiarului tichetelor de masa

Buna Ziua MENTIONEZ CA PE DATA DE 17 IUNIE 2015 AM FOST la o firma care are depozit angro si magazin en detail de mezeluri si carne. Am vrut sa cumpar un bax pulpe SI VAZAND CA SUNT AFISAT CUM CA PRIMESTE SI tichete de masa, AM VRUT SA DAU Acele tichete DAR MI SA SPUS CA opreste comision la tichet (adica 50 DE BANI LA Tichet). AM MERS LA TOATE MAGAZINELE DE Acolo SI ACELASI LUCRU MI SA SPUS, PANA LA URMA AM CUMPARAT CU BANI DE LA un alt magazin. MENTIONEZ CA AM SUNAT LA OPC PITESTI SI MA INDRUMAT Catre ANAF PITESTI, AM facut sesizare MI SA SPUS CA NU ESTE DE Competenta DUMNEALOR IAR OPC-ul invers, ASTEPT UN raspuns DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA. Unde sa ma adresez?X-( VA MULTUMESc
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
Ares-3, moderator
mierloiuionela a scris:

MENTIONEZ CA AM SUNAT LA OPC PITESTI SI MA INDRUMAT Catre ANAF PITESTI, AM facut sesizare MI SA SPUS CA NU ESTE DE Competenta DUMNEALOR IAR OPC-ul invers,

Nu este de competenta ANPC insa inteleg din ce scrieti ca ati facut reclamatie si la ANAF.
Ati reclamat in scris? Daca da fiti mai exact, va rog, ce scrie in raspuns? Mi-e greu sa cred ca n-au redirectionat-o catre cei de la Directia de antifrauda fiscala.
raspunsul suna cam asa :MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE <ANAF>:Referitor la petitia d-voastra ,inregistrata la A.J.F.P. arges sumb nr 304/192626/09.07.2015 prin care sesizati faptul ca, o serie de contribuabili din zona X opresc comision la plata cu tichete de masa ,va cunoscut ca aspectul semnalat nu este de natura fiscala si nu intra in competenta de verificarea a institutiei noastre,(cum ar fi ,spre exemplu, refuzul contribuabiilor de a elibera bonuri fiscale).Ca urmare , va sugeram sa va adresati Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Cu stima, sef administratie adj xxxxx. cam asa arata raspunsul lor ,multumesc frumos ,ozi buna
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
Ares-3, moderator
Va rog nu mai scrieti numele firmei, regulamentul forumului nu permite identificarea persoanelor fizice sau juridice cu care au probleme utilizatorii.

Si de la ANPC aveti tot raspuns scris, ca nu e de competenta lor? Il puteti scrie si pe acela?


Totusi, nu vad unde ar putea incadra ei retinerea acestui asa-zis comision, ce drepturi va incalca dpdv al legislatiei protectiei consumatorilor.

Pana discutam noi aici puteti face urmatoarele lucruri:

- trimiteti o sesizare in scris la Autoritatea Nationale pentru Protectia Consumatorilor, B-dul Aviatorilor nr. 72, sector 1, Bucureşti cod 011865 - asta se poate face daca nu sunteti multumit de modul în care a fost rezolvata reclamatia. Aratati ca ati sesizat ANPC de care apartineti iar ei v-au redirectionat catre ANAF. Atasati la sesizare si raspunsul celor de la ANAF care v-au trimis din nou catre ANPC;

- trimiteti inca o sesizare si pe adresa petitii.anaf@mfinante.ro si de asemenea atasati raspunsurile de la cele ANPC si ANAF.

Macar unul dintre raspunsurile acestor institutii ar trebui sa fie lamuritor. E ilegal sa opresti comision la tejghea din tichetele de masa.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
Ares-3, moderator
multumesc asa o sa fac ,am trimis o sesizare si la anpc astept raspunsul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale atac impotriva solutie opc brickdepot brickdepot Buna tuturor! Ce cale de atac exista impotria unei solutii primite de la OPC, care ma nemultumeste? Pe scurt: am facut o reclamatie, iar raspunsul OPC-ului, ... (vezi toată discuția)
Model de reclamație către comisariatul pentru protecția consumatorului Ares-3 Ares-3 Reclamatiile si sesizarile adresate Comisariatelor pentru Protectia Consumatorilor / Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pot fi depuse doar ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului alexandra carabelea alexandra carabelea buna ziua. mi-am cumparat in luna octombrie o pereche de cizme de la un magazin din Complexul Unirea. li s-a dezlipit talpa si m-am dus la magazin unde mi ... (vezi toată discuția)