avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare locuinta cu ipoteca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare locuinta cu ipoteca

Buna ziua, am cumparat o locuinta cu credit ipotecar, si banca suporta cheltuiala cu asigurarea de viata pentru alunecari de teren, inundatii, cutremur si multe altele. Banca a trimis o notificare prin care solicita sa imi fac si in nume propriu asigurare de viata in valoare de 20 e pentru cutremur, alunecari de teren, inundatii. Si daca nu fac aceasta asigurare o sa mi se ia din cont bani. De ce ma obliga sa fac asigurare facultativa pentru cutremur, alunecari de teren, inundatii daca banca suporta o data asigurarea? Se asigura un imobil de 2 ori? Ce lege ma obliga sa fac asa ceva?
Cel mai recent răspuns: G V , Consultant asigurari 08:06, 14 August 2015
Sa lamurim ce fel de asigurari aveti la banca:
1. Prima e pentru locuinta achizitionata cu banii de la banda si are cuprinse in asigurare riscuri precum cele insiruite de dvs., respectiv: cutremur, alunecari de teren, inundatii, etc.;
2. Urmatoarea asigurare solicitata de banca e cea de viata, unde vor fi incluse riscuri pentru viata si sanatatea dvs.

Banca poate sa solicite si astfel de asigurari, daca sunt prevazute in contractul de credit incheiat.
Pentru a va lamuri, e bine, inainte de a merge la banca pentru lamuriri, sa lecturati, cu maxima atentie, toate clauzele din contractul de credit.
Daca aceste clauze le considrati a fi excesive, formulati o plangere pentru clauze abuzive.
Desigur, un ajutor specializat v-ar fi de un real folos in demersurile dvs.
Certificat de asigurare - Incendiu si calamitati naturale. Riscurile asigurate sunt: Incendiu, trasnet, explozie, caderea de aeronave sau parti ale acestora. cutremur, furtuna, vijelie, grindina, inundatie, alunecari de teren. Mentionez ca am contractat acest credin in anul 2005.
Buna ziua,
Pentru creditul contractat banca a facut asigurarea facultativa a locuintei, care de altfel este cesionata in favoarea bancii in caz de daune. Cu ultima modificare a legislatiei in privinta asigurarii locuintelor, sunteti obligat sa aveti asigurare PAID, impotriva dezastrelor natural: inundatii, cutremur si alunecari de teren. Suma maxima la care se poate face asigurarea este de 20000 euro pentru care se plateste o prima anuala de asigurare de 20 euro. Despre aceasta suma este vorba in adresa bancii. Nu are legatura cu asigurarea de viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa pentru avarie centrala electrica anielap anielap Buna ziua, In luna mai mi s-a ars placa electronica a centralei datorita unei scurgeri de apa. Am polita de asigurare de tip facultativa , polita cesionata ... (vezi toată discuția)
Asigurarea apartamentelor in 2016 lily_nic lily_nic Buna, As vrea sa stiu daca imi fac asigurarea facultativa la apartament, full, mai trebuie sa o fac si pe cea obligatorie? Este absurd... din moment ce sunt ... (vezi toată discuția)