avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Legalitate licitatie casa
Discuție deschisă în Executare silită

Legalitate licitatie casa

Fratele meu in 2006, a facut un credit la BRD/Contract credit nr..... ...... prin care debitorul – fratele decedat si sotia datoreaza creditorului BRD- GROUPE SOCIETE GENERALE, suma de 56.028.18 EURO.
In anul 2013 fratele meu a predate la BRD cheile casei renuntand la aceasta. Din cate inteleg eu din acte, acest credit a fost atribuit Biroului Executorilor Judecatoresti ASOCIATI SCHIOPU SI TETU din Calea Victoriei nr. 224, bl. D5, sc.A, et.1 Sector 1, Bucuresti. Au urmat 3 licitatii, prima a plecat de la 38.000 Euro, a 2-a de la 28.500, cea de-a 3-a tot 28.500 si s-a vandut cu 23.000 EURO in data de 22.08.2014.
Cand a fost incheiata licitatia si am primit actele, fratele meu nu s-a uitat deloc pe ele…eu nici atat. Stau si ma intreb, ma uit peste aceste acte si ma intreb: oare aici este ceva in neregula?? Creditul la BRD, casa era ipotecata si probabil exista si o asigurare de viata. Si totusi BRD a dat acest credit acelui Birou EXECUTORI JUDECATORESTI TETU SI SCHIOPU si casa a fost vanduta sub pretul casei evaluate. Aici am dubii, despre asta vroiam sa ma ajutati sau sa ma indrumati ce sa fac.

Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: adryann68 , utilizator 15:04, 20 Septembrie 2015
Suspiciunile asupra pretului de adjudecare nu sunt intemeiate de vreme ce au fost convocate 3 licitatii,la care s-a scazut succesiv pretul initial de pornire al licitatiei bunului imobil- in temeiul disp NCPC
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2015
ynocentta, utilizator
Buna dimineata,,

Am inteles si va multumesc din suflet.

Dar daca nu va suparati mai am o intrebare. Creditul fratelui meu a fost facut in 2006, el platea 500 EURO rata lunara apoi 700 Euro. Din 2006 pana in 2013 cand a predat cheile casei si nu a mai platit au trecut 7 ani x 12 luni = 84 rate. rate platite in EURO...acesti bani de ce nu au fost scazuti. Aceste rate ce reprezentau? Nu ma pricep, nu cunosc politica Bancii....


va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba de politica băncii . În primele luni de creditare, soldul creditului este foarte mare, implicit dobânda este mare ( se calculează la valoarea soldului). Astfel, ratele abia acoperă dobânda și din principal se scade foarte puțin. De aceea soldul, chiar și după 7 ani, este aproape egal cu soldul inițial, dacă vorbim de un credit pe zeci de ani.

Calculul sumelor se face matematic, de către sistemul informatic, nu sunt șanse să se fi strecurat erori.

În ceea ce privește prețul, legea permite să se vândă chiar și la 30 % din prețul de evaluare.
Cauta-ti contractul de finantare al fratelui si sigur acolo este stipulata asigurarea de viata care a fost inclusa in rata lunara si consultati un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare imobil, vechiul cod silvia1968 silvia1968 Buna ziua, Daca doresc sa adjudec imobilul debitorului care este pretul corect? Cel stabilit in prima publicatie sau dupa ce a scazut cu 75%? Multumesc (vezi toată discuția)
Evaluare incorecta in procesul de executare silita imobiliara znicolae9 znicolae9 Apartamentul meu a fost scos la licitatie ptr un credit de nevoi personale neachitat,in valoare de circa 5000 euro.[b]Precizez ca banca care m-a executat silit ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua, In anul 2008 am obtinut un credit de nevoi personale cu ipoteca pe o durata de 30 de ani in valoare de 220 000 ron. Din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)