avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... canalizare pe proprietatea altcuiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

canalizare pe proprietatea altcuiva

canalizarea de la casa mea si de la vecinii din dreapta si din stanga mea trece prin gradina mea si de acolo prin gradina si curtea vecinei dinjos de casa mea...in curtea ei se unesc cele 3 canalizari, acoperite, betonate si pleaca mai departea spre alte case...problema este ca tipa a venit ieri sa-mi spuna ca ei ii miroase curtea a canal si ma rog, ca de la 1 august ea il blocheaza sau ce vrea ea sa faca ca sa nu mai treaca pe la ea in curte, sa il infunde..vreau sa stiu daca are voie sa faca asa ceva. este pe proprietatea ei dar s-a construit de catre bunicul meu acum 30 de ani cand in locul ei statea altcineva(vecini care nu au avut nimic cu canalizarea), ea locuieste acolo doar de 2-3 ani !!!!...
Cel mai recent răspuns: Aleximo , utilizator 19:57, 15 Iulie 2009
Daca acesasta canalizare dateaza de peste 30 de ani, se poate considera ca este un drept de servitute dobandit pri n uzucapiune, asa incat , daca n u rezolvati pe cale amiabila, aveti calea instantei, faceti dovada celor care considerati ca va dau dreptu l sa mentineti canalul acolo.Sa u daca ajungeti la un acord, puteti face unele lucrari de imbunatatire ale acelei lucrari, astfel incat vecinul sa nu mai fie deranjat.
puteti sa-mi explicati ce inseamna drept de servitute dobandit prin uzucapiune?..nu este asa usor sa mergem in instanta avand inn vedere ca trebuie sa fac succesiunea de pe bunicul meu pe mine(casa e pe numele bunicului) si avand si alte proble pe cap nu e momentul potrivit sa merg in instanta..ma gandeam sa gasesc o solutie sa o linistesc pt moment si ma voi conecta la o alta canalizare pe cealalta parte a casei, care nu afecteaza pe nimeni...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransare la canalizare marius_1981 marius_1981 Buna ziua. Am o problema si poate ma ajutati cu un sfat. Mi-am construit o casa la tara, intr-o comuna, jud. Mures, nu are importanta unde. Anul trecut, cand ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute? ContSters24933 ContSters24933 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: terenul pe care se afla casa mea a facut parte dintr-un lot care acum vreo 20 si mai bine de ani (cu mult ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii de curte: cum le pot desființa legal canalizările făcute pe terenul meu? ContSters441080 ContSters441080 Buna ziua, as dori sa stiu ce solutii legale exista pentru urmatoarele situatii: 1. vecinul din laterala casei mele isi deverseaza apa menajera intr-o ... (vezi toată discuția)