avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare leasing personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare leasing personal

daca sunt o firma care plaseza personal in leasing pot benficia de facilitatile acordate de stat pentru angajarea somerilor peste 45 ani, pers cu dizabilitatii si a tinerilor absolventi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 22 Septembrie 2015
Legea nr.76/2002
art. 5 În sensul prevederilor prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
I. angajator - persoană juridică sau persoană fizică cu sediul, respectiv domiciliul, în România ori sucursala, filiala, agenţia, reprezentanta din România a unei persoane juridice străine cu sediul în străinătate, autorizata potrivit legii, care încadrează forţă de muncă în condiţiile legii;
......

art. 80
(1) Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată,
absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat:
a) o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;
c) o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior.
.....

Art.85
(1) Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată,
şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.
.....

In acest sens, societatea respectiva poate beneficia de aceste facilitati numai daca raportul de munca este incheiat pe durata nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare la peste 50 km de domiciliu Patience Patience Buna ziua, stiu ca, cf legii 76/2002 , Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit ... (vezi toată discuția)
Avantaje angajare persoana handicap grad 2 (accentuat ) alina_25 alina_25 Care sunt avantajele de angajare persoana cu handicap de catre o firma ma refer in afara de acea obligatie legala ca peste un nr. anume salariati 30% sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ajutor de la stat in cazul in care angajez someri sau absolventi? ncris78 ncris78 Detin o societate comerciala si sunt pe punctul de a angaja o persoana care momentan beneficiaza de indemnizatia de somaj. Care este procedura ce trebuie ... (vezi toată discuția)