avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinere custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinere custodie

Buna ziua! As dori sa stiu ce pot face pt a obtine custodia copilului in situatia in care am divortat la un notariat cand copilul avea 7 ani, custodia fiind comuna. Pot schimba acest lucru intrucat tatal copilului nu a mai contribuit financiar si nici nu a petrecut timpul cu el.Copilul are acum 9 ani si 5 luni.Cat poate sa influienteze decizia copilulului de a ramane cu mine lucru care si-l doreste? Ce demersuri urmeaza ? Va mutumesc anticipat!
Faptul ca nu a contribuit financiar puteti sa-l dati in judecata pentru abandon familial . Insa pentru stabilire custodie doar la dumneavoastra va trebuie alte motive . Faptul ca minorul doreste acest lucru, chiar daca va putea fi audiat de la varsta de 10 ani, instanta nu va tine neaparat cont de opinia lui care este doar formala.
Nu prea aveți motive să solicitați exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești (custodia exclusivă). Puteți însă să solicitați reducerea programului de vizitare având în vedere că tatăl copilului își exercită rar dreptul de vizitare și această situație nu este de dorit a fi menținută deoarece copilul este amăgit. Practic, programul copilului este limitat deoarece în timpul programului de vizitare (neexercitat de către tată) copilul ar putea avea alte activități (învățătură, relaxare, odihnă etc) în loc să stea și să-l aștepte în zadar pe tată.
Copilul poate sa-si dea cu parerea la cine isi doreste sa locuiasca (si inteleg ca locuieste cu dvs deja) insa ma tem ca nu prea are un cuvant de spus in ceea ce priveste cine exercita autoritatea parinteasca.

Cand ati divortat la notar in ce fel ati agreat participarea tatalui la cresterea copilului?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
mirebire, utilizator
Motivele pt care imi doresc custodia exclusiva sunt mai multe. Nu ma deranjeaza atat ca nu se implica in cresterea lui, niciodata nu a fost afectuos si apropiat cu copilul. Vreau doar sa pot sa iau deciziile cu privire la copil fara sa.mi dea vreun acord, pt ca de cele mai multe ori nu este de acord cu actiunile mele sau at cand este nu are timp si pt asta trebuie sa fac procuri pt a.mi termina actiunile ( de ex. pasaport sau excursii).
Am divortat la notariat si am convenit ca in mod egal cheltuielile sa fie impartite in ceea ce priveste cresterea si educarea precum si timpul sa fie alocat in mod egal. Problema e ca copilul nu isi exprima dorinta de a.si petrece timp cu el dar nici tatal nu il cauta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Așa cum spuneam, nu există motive pentru a exercita autoritatea părintească în mod exclusiv. Faptul că nu doriți să depindeți de el nu reprezintă un motiv întemeiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna- neplata pensie alina_20 alina_20 Buna seara daca sunt divortata la notar cu un copil minor pe care il cresc eu dar cu custodie comuna pot sa deschid un proces la tribunal pt a avea doar eu ... (vezi toată discuția)
Acordare custodie de buna credinta ana2015 ana2015 Buna seara. Ce se intampla si cum se procedeaza cand o mama(necasatorita cu celalalt parinte) vrea sa acorde custodia minorului tatalui acestuia? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)