avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deslusirea unei legi - legea contabilitatii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deslusirea unei legi - legea contabilitatii

Incep prin a spune ca nu am pregatire juridica si apelez la acest forum in vederea descalcirii art.10 pc.3 "(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi, cu modificările şi completările ulterioare, care răspund, potrivit legii. din "Lege nr. 82 (r3) din 24/12/1991 Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 48 din 14/01/2005 Lege a contabilităţii", deoarece vad ca sunt multi specialisti in stiinte juridice. Mi s-ar fi parut corect sa existe pe site la ministerul justitiei posibilitatea obtinerii de raspunsuri (ce mai conta un angajat sau doi in plus la minister!), se mai desteapta si lumea.
Eu am incercat zile intregi sa pricep, referitor la acest articol, daca persoana fizica care organizeaza si conduce contabilitatea trebuie sa fie autorizata sau nu. Daca ar fi fost o virgula dupa "sau juridice", dupa parerea mea de nespecialist (si cu unele lacune la gramatica), cred ca era clar ca persoana fizica trebuie sa fie autorizata conform OG...... Fapt pentru care sunt bagat in ceata. A fi sau a nu fi?!
Multumesc,
Marian
Cel mai recent răspuns: julixu , utilizator 21:44, 14 Octombrie 2005
Trebuie sa fie pers fizica autorizata.
trebuie sa fie o persoana autorizata
Asa cum suna textul citat de dvs, ("Contabilitatea POATE fi organizata si condusa...) rezulta ca incheierea de contracte cu pers. autorizate pentru org. si cond. contabilitatii este OPTIONALA.
Daca ar fi sunat "Contabilitatea VA fi organizata si..." atunci ar fi fost obligatoriu.
Pe de alta parte stiu ca soc. comerciale si alti comercianti sunt obligate sa conduca contabilitatea printr-o pers. autorizata, dar nu stiu (inca) care este temeiul legal. Poate vreo modificare ( ca sunt cu miile) a textului invocat de dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa contabilitate pentru societati comerciale cu cifra de afaceri mai mica de 35000 euro A n d y A n d y Buna ziua, un PFA cu cod caen de contabilitate, care nu este membru CECCAR, prin contract poate tine contabilitatea si sema situatiile financiare pentru ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ca nebunica nebunica Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca nu am calitatea de expert contabil/contabil autorizat, dar am studii superioare si o vechime in domeniu de 10 ani, pot ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract prestari servicii contabile mihaiciornei mihaiciornei Am si eu o problema. Am incheiat un contract de prestari servicii contabile cu un PFA. Aceasta nu a depus in termen situatia financiara semestriala, a declarat ... (vezi toată discuția)