avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident de masina cu un pieton care a traversat prin ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident de masina cu un pieton care a traversat prin loc nepermis

Salut ! Acum 2 saptamani am avut un nefericit accident in oras cu un pieton care era in stare de ebrietate si are probleme la picioare "un picior mai lung si unu mai scurt"nustiu exact problema lui, nu era trecere de pietoni ,el mai mult s-a speriat ,eu aveam cedeaza trecerea si urmam sa ma opresc pt asigurare cand m-am uitat in fata era el si l-am atins cu aripa dreapta fata ,el s-a dezechilibrat si a cazut si si-a spart capu de asfalt ,dupa l-am urcat in masina si sa-l duc la spital el refuza acest lucru dar am reusit,a venit politia a chemat criminalistica a facut poze ... etc,politia mi-a retinut permisu si mi-a dat dovada de 15 zile , in urma declaratilor pietonul isi recunoaste vina si nu are nici o pretentie financiara ,pentru ca nu patit nimic! intrebare mea este daca politia a procedat corect si de ce mia-a suspendat permisu si cand i-l pot recupera? ce trebuie sa fac mai exact? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:30, 6 Octombrie 2015
Trebuie să contestați în instanță procesul-verbal de constatare a contravenției, în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
politistilor le-a fost mai usor sa iti suspende permisul decat sa constate ca pietonul a fost vinovat,dupa cum spuneti ca si recunoaste si chiar sa il sanctioneze pe el, ....actiune in instanta de contestare a procesului verbal
Problema recuperarii permisului de conducere sau a prelungirii dovezii de circula'ie este de competenta procurorului de caz. Adresati-va cu o cerere procurorului de caz pentru rezolvarea problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis matealecs85 matealecs85 Buna ziua, Am si eu o nelamurire/ intrebare. In cursul zilei de azi mergeam cu autovehicolul pe bld Timisoara dinspre intersectia cu strada Moinesti spre ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 30 de zile AndreiRadu197 AndreiRadu197 Salutare! Astăzi, 25.11.2017, am depășit pe trecerea de pietoni și imediat am fost oprit de poliție și mi s-a suspendat permisul pentru 30 de zile. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acuma 3 luni am avut un accident " cu victime " am ... S.Claudiu S.Claudiu Buna ziua, acuma 3 luni am avut un accident \" cu victime \" am lovit un o tip care era pe o motocicleta ( eu cu masina ) care a franat pentru a trece un ... (vezi toată discuția)