avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act suspect ca fiind fals nu este denuntat - comisia ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act suspect ca fiind fals nu este denuntat - comisia de fond funciar refuza sa anunte politia

Se poate reconstitui dreptul de proprietate asupra terenurilor ( legea 18/1991 ) Cu un act,document Registrul Agricol anii 1948- 1952 care contine modificari ? Modificare insemnand ca peste numele de, Mihai Nastase apare scris cu culoare ( Rosu ) numele de Florica Nastase. Prin aceasta modificare unde apare numele de lui Florica mostenitorii acesteia si-au reconstituit dreptul de proprietate asupra unui teren forestier. Comisia locala fond funciar cat si comisia judeteana de fond funciar refuza denuntarea acestui act ca fiind fals... Documentu este eliberat de Arhivele Nationale. Unde sta scris: Peste numele de Mihai este scis cu culore Rosu,numele de Florica. Comisia judeteana fond funciar scrie negru pe alb ,ca nu are competenta de a stabilii daca actul este fals. Dar nici nu anunta organele de cercetare penala. Multumesc
Nu neapărat este un act fals. În decursul timpului, posibil să se fi modificat capul gospodăriei (titularul de rol), fiind prezentate atunci acte doveditoare.
Va multumesc ! Mihai Nastase ,in anii 1948- 1952 a fost capul familiei pana in anul 1980 cand a decedat. (Florica Nastase era mama lui,Mihai Nastase) Daca in 1948-1952 Mihai Nastase era casatorit si independent de mama sa. Cei ce au modificat cu culoare ( rosu ) au facut aceasta modificare pentru ca in documente sa apara Florica Nastase. ,, Florica Nastase a avut 2 copii ,pe Mihai si pe Ana,,
Aparand acest nume la mostenire venea si sora lui Mihai anume Ana ( mostenitorii acesteia.)
Dupa cum am scris in toata acesata perioada 1948- 1980 Mihai Nastase a fost independent de mama sa el fiind capul familiei sale .. Registrul falsificat a fost facut intentionat in anii 1990. Partea urata a lucrurilor este ca au fost aduse la cunostiinta aceste nereguli Comisiei locale de fond funciar ,Comisiei judetene de fond funciar. Aceste institutii afirmand scris ca nu este de competenta lor sa stabileasca daca acest document a fost fasificat. Totodata eliberand titlu de proprietate mostenitorilor lui Ana Nastase sora lui Mihai Nastase.
Intrebarea este: Daca aceste comisii constatau nume adaugate peste cele scrise in registrul agricol vazandu-se clar modificarea si precizarea Arhivelor Statului. Erau obligati sa anunte organele de cercetare penala ?
Mutumesc


Daca considerati ca este vb de un fals (grosolan) si uz de fals, sesizati chiar dvs. organele in drept si solicitati sa cerceteze situatia.
Multumesc, am fost la politia din zona sa expun speta. Raspunsul a fost verbal: Fapta sa petrecut acum 13 ani si sunt prescrise faptele penale... Nu avem ce si cum sa cercetam fapte prescrise ....
Chiar daca in penal a intervenit prescriptia, depuneti plangerea la parchet, si asteptati solutia procurorului (art 16 lit.f CP)
Avand respectiva solutie, exista sansa in instanta civila cu o actiune in desfiintarea inscrisului.

Alte discuții în legătură

Cat de grav este: functionar public care accepta un document modificat (ulterior denuntat ca fals) telecomanda telecomanda La biroul unui functionar public din primarie se prezinta o persoana cu o copie xerox document vizibil modificat prin acoperirea unui nume cu un alt nume. ... (vezi toată discuția)
Cat costa o expertiza a unui act falsificat - prin suprapunere de nume-plastografie ? cornaca cornaca Buna ziua am o intrebare, Cunoasteti preturile de expertizare a unor documente ? Ma refer la un act care a fost falsificat prin suprapunere de nume in sensul ... (vezi toată discuția)
Copii xerox documente ''conform cu originalul'' care nu se gasesc in arhivele nationale cornaca cornaca Primaria unei comune,prezinta un act (document ) in copie xerox din anul 1954 si anume, Plan de Cultura.Secretarul primariei il stampileaza si semneaza ... (vezi toată discuția)