avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Daca cel caruia i se plateste pensia de intretinere isi termina studiile liceale dupa implinirea varstei de 18 ani,pentru a primi in continuare pensia trebuie sa faca dovada continuarii studiilor ? In cazul in care acesta nu dovedeste continuarea studiilor, parintele care platea aceasta pensie de intretinere poate fi executat silit?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: btc , utilizator 07:49, 21 Octombrie 2015
Dacă nu își continuă studiile, copilul nu are dreptul la pensia de întreținere după vârsta de 18 ani.
Liceul l-a terminat in iunie 2015, cand avea 20 ani. Pentru a continua plata pensiei de intretinere trebuie sa faca dovada continuarii unei forme de invatamant? Daca nu a facut aceasta dovada sunt obligat de lege sa platesc pensia de intretinere?
Nu mai plătiți, dacă nu mai merge la școală, se poate angaja. Dacă nu o face, e problema lui, nu mai e în drept sa primească.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie copil major leonardy44 leonardy44 Buna ziua! in cazul in care se plateste pensie de intretinere pentru copil-major,acesta terminand studiile liceale,de unde se poate obtine informatia :daca se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lulita lulita in iunie anul acesta voi termina liceul si beneficiez de pensie alimentara ,dupa terminarea liceului si daca voi intra la facultate cu cursuri la zi ,voi mai ... (vezi toată discuția)
Continuitate pensie intretinere mihai_s mihai_s Printr-o hotarare judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la finalizarea studiilor dar nu ... (vezi toată discuția)