avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Proprietar imobil, am chirias si vreau sa vand casa !
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Proprietar imobil, am chirias si vreau sa vand casa !

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt proprietarea unui imobil si am inchiriat unei doamne care a deschis un magazin de faine. Am inregistrat contractul de inchiriere la organul fiscal, iar durata contractului este pana in martie 2017.Acum avand niste probleme sunt nevoita sa vand imobilul.
Tin sa mentionez faptul ca la clauzele proprietarului si clauzele chiriasului nu este mentionat nimic. Acest contract de inchiriere nu este inregistrat la cartea funciara, iar pe extrasul de carte funciara la sectiunea SARCINI scrie:NU SUNT. Intrebarea mea este urmatoarea: daca vand casa ,chiriasul ma poate da in judecata sau trebuie sa negocieze noul contract de inchiriere cu noii proprietari, sau acestia din urma nu sunt oblibati sa faca lucrul acesta.
Multumesc anticipat. O seara buna!
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 13:11, 26 Octombrie 2015
Buna ziua!
Cand a fost semnat contractul? Sunt anumite diferente daca e guvernat sub vechiul cod sau sub noul cod, diferente care pot sa influenteze opozabilitatea contractului fata de cumparator - de exemplu, in vechiul cod nu era necesara inscrierea in cartea funciara pentru asigurarea opozabilitatii, fiind suficienta autentificarea sau darea de data certa.
Oricum, apreciez ca in ambele cazuri, locatarul va poate solicita daune-interese in cazul in care noul locator nu ii respecta locatiunea.
Va recomand sa semnati un aditional tripartit prin care sa introduceti noul proprietar in contractul de locatiune.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract de inchiriere adele2012 adele2012 Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Detin un imobil pe care l-am inchiriat cu suma de 400 euro, echivalentul in lei. Chiriasul insa a tinut ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)
Ma poate evacua noul proprietar? adriana124 adriana124 Buna seara am un contract de inchiriere prin circa financiara pe 6 ani dar neinscris la cadastru,Intre timp dupa un an fostul propietar a vandut garsoniera ... (vezi toată discuția)