avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incalzire uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incalzire uscatorie

Am o intrebare legata de incalzirea spatiului comun.
Locuiesc la bloc si una dintre camere este deasupra uscatoriei.
Tot timpul geamul uscatoriei este deschis - am inteles ca este stricata incuietoarea. Caloriferul uscatoriei este inchis deoarece nu se doresc plati in plus.
Am solicitat administratorului ca spatiu la fie incalzit deoarece in camera deasupra uscatoriei apare mucegaiul. Dupa doi ani de la zugravire am curatat mucegaiul si am zugravit din nou. Administratorul mi-a adus mesajul batranelor care utilizeaza uscatoria: Daca mi-am cumparat apartament deasupra uscatoriei mi-am asumat acest risc: sa-mi fie rece camera si sa-mi mucegaiasca.
Ce pot face? Am vreun drept sau mi-am asumat acest risc cand am cumparat acest apartament?
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 00:56, 10 Noiembrie 2015
Reparati si/sau inchideti geamul de la uscatorie pe timpul sezonului rece.
Eu nu utilizez uscatoria. Nu am cheie de la uscatorie.
Sunt 3-4 apartamente care o folosesc. Ei nu considera ca geamul trebuie inchis. Ei nu considera ca caloriferul trebuie pornit. Ca sa se usuce hainele lasa geamul deschis...sa iasa umezeala. Au fost temperaturi iarna cu minus si geamul tot deschis a stat toata noaptea.
Nu exista nici o lege care sa oblige ca in spatiul comun, prevazut cu calorifer, acesta sa functioneze?
Deci utilizatorii uscatoriei nu pot fi constransi sa incalzeasca spatiul destinat uscarii rufelor.
Discutati cu presedintele asociatiei de proprietari pentru a lua masuri de folosire a uscatoriei fara sa va afecteze pe dumneavoastra si alti vecini.
Solicitati sa folositi si dumneavoastra acel uscator pentru ca toti proprietarii de pe scara au dreptul de folosinta.
Incalzirea spatiului respecxtiv nu se hotaraste de cei ce folosesc uscatorul ci de conducerea asociatiei, de presedinte, comitet si/sau adunarea generala.
Asociatia noastra este debransata total de la sistemul public de incalzire si fiecare apartament are centrala proprie. In aceste conditii toate uscatoarele (2-3 pe fiecare scara), sunt neincalzite. Dar avem la fiecare geamuri bune, le-am inchiriat proprietarilor care le folosesc in interes personal (magazie, birou) iar chiriasii le-au imbunatatit, le-au zugravit, au pus parchet... si au grija de aceste spatii ca si de sufrageria lor, achitand si lunar la asociatie sume cuprinse intre 50-100 lei drept chirie. In aceste conditii fiecare cauta sa ingrijeasca de fosta uscatorie si toti proprietarii beneficiaza de sumele incasate.
Standardul SR 1907/2:1997 Necesarul de căldură de calcul prevede si pentru uscatorii incalzirea. Nu se poate hotara nici cu majoritate de voturi renuntarea la incalzirea ei, intrucat inseamna o debransare, o modificare a proiectului initial si afecteaza si celelate spatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura pe spatii comune andreeaene andreeaene Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Pe timpul iernii ce spatii comune trebuie incalzite? La noi in bloc caloriferele de pe paliere sunt ... (vezi toată discuția)
Debransare uscatorie adrian.dab adrian.dab O parte din locatarii blocului unde locuiesc au vrut sa debranseze uscatoria de la caldura. 5 familii nu am fost de acord cu acest lucru, iar presedintele ... (vezi toată discuția)
Folosirea improprie a uscatoriei misug misug Va rog sa ma ajutati cu sugestie ; in blocul in care locuiesc la ultimile doua etaje sint uscatorii de rufe. Unii dintre locatarii ce folosesc uscatoria de la ... (vezi toată discuția)