avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor in cazul parintilor necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor in cazul parintilor necasatoriti

Bun ziua!
Am si eu o intrebare. In cazul in care parintii nu sunt casatoriti, tatal poate obtine custodia permanenta a copilului tinand cont ca mama are o conduita ireprosabila, are locuinta unde sa creasca minorul precum si un serviciu car sa-i asigure un venit decent?
Daca da, in ce conditii poate tatal sa obtina custodia copilului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Maiglo , utilizator 21:41, 23 Decembrie 2006
conteaza ancheta sociala (obligatorie in speta), datele personale ale parintilor, varsta copilului (i se va cere parerea daca instanta va aprecia ca poate sa-si o exprime), sexul copilului conditiile locative oferite de fiecare parinte, chiar si intelegerea intre parinti etc.
Poate o sa ti se para paradoxal dar veniturile nu conteaza cel mai putin deoarece in functie de veniturile fiecaruia se va stabili obligatia de intretinere (pensia alimentara pentru copil).
in conditiile in care va aflati, este sigur ca prin ancheta sociala se va stabili custodia la dvs. ca mama. Pentru grave abateri de conduita ale mamei sau in situatii dificile se acorda custodia tatalui. parerea mea e sa stati linistita!
Din pacate raspunsul Alinei corespunde realitatii din Romania, realitate care insa nu are nici o baza juridica, ci isi are radacinile in metalitatea stupida a retardatei societati romanesti. Nu vad de ce , a priori, mama este considerata o alternativa mai buna decit tatal. Mai mult, daca tatal ofera conditii mai bune de viata si dezvoltare, si are venituri mai mari, logica impune incredintarea copilului la tata, deoarece copilul se va dezvolta mai bine intr-un mediu linistit, decit intr-un mediu grevat de o permanenta lipsa de bani (traim intr-o societate de consum, in care cel mai mult sufera copii) in care cvintul de ordine este "cind ti-o plati tac'tu pensia alimentara, ca doar esti si copilu' lui" ( de parca al ei n-o fi !)sau cine stie ce alte menatlitati de acest gen.
cata dreptate aveti!

daca aveti pararea aceasta pentru a ati trecut prin asa ceva si suferiti ca tata, imi pare rau.

daca, insa, aveti profesie juridica, va doresc sa ajungeti judecator si sa schimbati mentalitatea si practica!
din fericire parerea aceasta nu mi-a format-o experienta proprie ( si sper sa nu am niciodata o astfel de experienta).

Alte discuții în legătură

Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori dana211 dana211 in caz de divort cui incredinteaza legea copilul in conditiile in care el doreste sa ramana la tata ? Mama a parasit domiciliul conjugal ,copilul a ramas ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului catre tata e posibila? cristeasimona cristeasimona buna ziua!Am si eu o intrebare va rog! In urma unei casatorii de 6 ani, avem un copil cu varsta de 5 ani.acesta a fost crescut mai mult de parintii mei ... (vezi toată discuția)