avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT CU MINORI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT CU MINORI

in caz de divort cui incredinteaza legea copilul in conditiile in care el doreste sa ramana la tata ? Mama a parasit domiciliul conjugal ,copilul a ramas la tata unde are conditii mai bune dar din pacate tatal a suferit un accident vascular fara consecinte grave asupra sanatatii ? Mama are o conduit a neadecvata .Puteti sa-mi spuneti cui ar incredinta legea copilul ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:37, 21 Aprilie 2017
Buna ziua,

Instanta de judecata va aprecia ce este in interesul copilului raportat la ceea ce solicita parintii. Daca ambii parinti solicita copilul, atunci fiecare trebuie sa faca dovada ca se pot ocupa cat mai bine de copil. Daca doar un parinte solicita copilul, instanta trebuie doar sa se asigure ca exista conditii minime pentru minor la domiciliul parintelui in cauza.
buna ziua! multumesc pentru lamuriri . Amandoi au solicitat custodia copilului .ma interesa daca faptul ca tatal a suferit un accident vascular este un impediment pentru a I se incredinta copilul si daca dorinta copilului este mai importanta .
va multumesc !
Daca afectiunea tatalui nu il impedica sa aiba grija de copil, nu are nicio importanta (daca si-a revenit si poate munci, poate castiga venituri, poate sa il ingrijeasca pe copil efectiv). Instanta este obligata sa tina cont si de dorinta copilului, insa conteaza si varsta copilului. Daca minorul are peste 10 ani, de obicei instantele tin cont si de dorinta copilului.
Este greu de spus deoarece sanse au ambii parinti.
Instantele au si o marja foarte mare de apreciere in aceste procese si in astfel de cazuri rezultatul poate sa fie oricare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Lacramioara Constantin Lacramioara Constantin Caz: Doi soti cu copil minor , 3 ani si ceva, divorteaza, (ea a depus cerere de divort cu incredintare copil). El sustine ca nu poate sa lase copilul in grija ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil concubinaj luci22bv luci22bv sunt tatal copilului,copilul este pe numele meu dar cu domicilul pe adresa mamei la care si sta,noi suntem despartiti si vreau sa stiu daca pot sa i-au baiatul ... (vezi toată discuția)
Copil 12 ani, parinti necasatoriti---cui poate ramane copilul? doina80 doina80 Va voi expune un caz mai aparte, mama si tatal nu au fost casatoriti niciodata, dar au locuit impreuna si si-au crescut copilul impreuna. Acum baiatul are 12 ... (vezi toată discuția)