avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta stagiu cotizare CAS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta stagiu cotizare CAS

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema, tocmai am semnat contractul de angajare pt un nou loc de munca ce imi cere printre multele acte de adus si adeverinta stagiu cotizare CAS pe ultimile 6 luni.
Cand am intrebat de unde trebuie adusa aceasta adeverinta mi s-a spus ca de la ultimul angajator.
Problema este urmatoarea: am lucrat timp de 3 ani si jumatate la o firma de evenimente copii (o firma mica, cel mult 10 persoane) si nu am facut contract de munca, ne-am inteles verbal, ceea ce din cate stiu ca se considera... munca la negru.
Un alt loc de munca a fost la o casa de pariuri unde am lucrat o luna si jumatate, am avut contrat la ei insa era pe 2h/zi si foarte, foarte putini bani (nu stiu daca este relevant) cand eu defapt lucram 14h/zi...

Toate aceste detalii le-am dat pt ca oamenii imi cer acum cotizatia pe ultimile 6 luni de la ultimul loc de munca - ei stiu sigur ca eu am lucrat in trecut...

Pe de alta parte sunt studenta la zi si am totul platit de facultate, dar nu stiu daca pe ei asta ii intereseaza,

Imi pare rau de postul asa lung, sunt destul de dezorientata :O
Cel mai recent răspuns: ContSters373063 , utilizator 10:10, 12 Noiembrie 2015
Cred ca va cer adeverinta de la fostul (fostele) locuri de munca, cuprinzand veniturile realizate in ultimele 6 luni, numarul de zile de concediu medical avute in ultimele 12 luni. Adeverinta fiind necesara in cazul in care beneficiati de un concediu medical, deoarece baza de calcul a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca o reprezinta aceste venituri.
Asta cer ei insa eu nu am avut contract de munca deci nu le pot aduce dovada ca am "cotizat", stiu ca este necesara pt un eventual concediu medical la 6 luni dupa angajare insa le pot oferi o alternativa a acestei adeverinte? nu stiu cum sa pun problema pt ca daca le voi spune ca nu am avut contract si firma nu a platit taxa respectiva pt asigurare ma pun singura intr-o lumina proasta..
Le puteti spune ca nu ati avut c.i.m. si ca sunteti studenta , iar conform legii sunteti erati asigurata in sistemul de sanatate.
multumesc tare mult pt raspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul concediu medical pentru sarcina si lauzie Adinaaaaa Adinaaaaa Buna ziua, in perioada 1 ianuarie 2018 - 23 martie 2019 am avut, pe langa contractul de munca cu norma intreaga, un contract de munca cu norma de 2h la un alt ... (vezi toată discuția)
Adeverințe pt fostul angajat AndreeaCristina86 AndreeaCristina86 Bună ziua! Am nevoie de o informație. De la fostul loc de muncă mi s-a dat adeverința de vechime. După 2 luni jumătate la noul loc de muncă îmi cere ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cu baza de calcul cas tdana24 tdana24 Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: mi-am gasit un nou loc de munca si trebuie sa prezint adeverinta cu baza de calcul cas pe ultimile 6 luni de la ... (vezi toată discuția)