avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte dosar somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte dosar somaj

Pentru depunerea dosarului in vederea obtinerii indemnizatiei se somaj e necesara si depunerea cartii de munca in original si copie. Am pierdut cartea mea de munca. Cum as putea sa procedez pentru a obtine un duplicat sau alt act doveditor care sa imi permita inscrierea la somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:32, 25 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Art.279 C.mun.
...
(5) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Reconstituirea vechimii in munca (in cazul in care ati pierdut carnetul de munca) se face pe baza adeverintelor de vechime, intocmite de catre angajatorii acestora in cadrul carora ati prestat activitate in baza contractelor individuale de munca sau de catre inspectoratele teritoriale de munca - pentru perioadele cuprinse intre 1990 si 01.01.2011 - pe baza unei cereri insotita de urmatoarele documente :
- Monitorul Oficial al Romaniei in care s-a publicat pierderea carnetului de munca;
- Actele de stare civila, acte de studii.
- Suma platibila in contul IBAN al ITM Bucuresti:RO92TREZ7045032XXX008162 deschis la Trezoreria Statului sector 4, incepand cu data de 18.11.2009, la caseria inspectoratului sau prin mandat postal, tarif : 20 lei/document, potrivit prevederilor art.3 lit.(a) din Anexa la Ordinul MMFPSPV nr.826/2014 privind aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestărilor de servicii efectuate în domeniile de activitate ale Inspectiei Muncii.

De asemenea, in cazul in care fostii angajatori nu mai exista, va puteti adresa detinatorilor legali ai arhivei, in baza informatiilor solicitate de la O.N.R.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pierduta-pasii de urmat blue650 blue650 Buna ziua, Am pierdut cartea de munca (eu sau unul dintre angajatori, nu am reusit sa imi dau seama...pur si simplu a disparut); pentru depunerea dosarului de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Reconstituire carte de munca ancarapan ancarapan Am un prieten care se apropie de pensie.Cartea lui de munca a fost pierduta de unul din angajatorii anteriori. Acum lucreaza in strainatate,dar are nevoie de ... (vezi toată discuția)