avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Teren intabulat, cerinta Primarie donatie teren ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Teren intabulat, cerinta Primarie donatie teren conform PUZ

Buna seara,
Pentru intabularea in cadastru este nevoie de PV vecinatate, Primaria, ce este la granita propietatii prin drum, nu semneaza acest PV decat cu conditii(dezmembrare teren si donare catre Primarie), desi terenul este inscris in cartea funciara pe numele meu. Acest raspuns a venit oficial dupa depunere actelor cadastrale, in vederea obtineri semnaturii de recunoastere vecinatate. Din informatiile gasite in Constitutie(art. 44) si Legea 33/1994, aceasta cerere nu este sustinuta legal.
Intrebarea este, ce cale de atac am impotriva Primariei pentru recunoasterea vecinatatii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Boris_developer , utilizator 11:23, 9 Aprilie 2017
Întrebarea Dvs. nu este foarte clară, în sensul că nu explică ce anume ar pretinde să donați.
Dacă terenul aferent drumului este tot în proprietatea Dvs. - așa cum se întâmplă de obicei când se fac mici PUZ-uri private - atunci este evident că primăria nu este cu adevărat vecinul Dvs. Doar în acest caz vi se poate cere să dezmembrați terenul aferent drumului și - pentru ca acest drum să poată deveni public - trebuie să îl transferați primăriei.
Mai există și o altă soluție, însă numai dacă sunteți mai mulți proprietari pe zona respectivă și vă asociați în vederea utilizării și administrării drumului în comun, ca drum privat.

Dacă însă drumul este deja în proprietatea publică, atunci refuzul primăriei este nejustificat și vă recomand să vă adresați instanței de contencios administrativ, în vederea obligării primăriei să elibereze respectivul PV de vecinătate.
Buna,

Descriere mai pe larg, terenul a fost intabulat in 2005 ca si teren agricol intravilan, a fost emisa autorizatie de constructie, constructia a fost receptionata de primarie in 2009, s-au platit amenzile de rigoare si a fost inscrisa la fisc incepand cu anul 2007, toate acestea au fost efectuate pe baza unui PUZ privat.
Autorizatia a fost emisa pentru constructia in sine si imprejmuire cu gard a proprietatii.
La vremea respectiva au fost efecuate toate acestea, si confirmate de procesul verbal de receptie efectuat de reprezentantul primariei.
Pentru introducerea utilitatilor am fost nevoit sa mut gardul din partea frontala a proprietatii, gard ce a ramas si in momentul actual pe pozitia acceptata de mine. La momentul respectiv eram singurul locatar din zona, cu adresa emisa de primarie si mutatie definitiva.
Au trecut anii si doresc sa fac intabularea constructiei in proprietate dar surpriza, am pornit procedura de inscriere si s-au efectuat masuratorile cu o firma de cadastru iar datorita pozitiei gardului, OCPI cere noi procese verbale de granituire. Am facut demersurile necesare pentru PV-uri si din cei patru vecini, primaria conditioneaza semnarea printr-o hotarare CL, sa predau terenul catre aceasta. In respectiva hotarare, singura optiune aleasa de CL este donarea, iar primarul si arhitectul sef refuza semnarea PV-ului pe motiv ca nu am respectat PUZ, optiune care nu este obligatorie, daca nu a fost specificata expres in AC, din contra toate legile citite pentru a afla raspunsul, specifica clar ca pentru o eventuala trecere in fondul public pentru drum, se face pe baza expropierii, expropiere care trebuie facuta pe baza unui proiect, termene de executie, alocare de fonduri etc. - adica obligatii din partea primariei.
Datorita acestor fapte, eu primesc respingere din partea OCPI-ului, nu primesc numar cadastral, pentru o proprietate inscrisa in CF si nu m-i se permite inscrierea in CF a constructiei desi am respectat legea.
In momentul actual trebuie sa repozitionez gardul la limita de proprietate si pentru acest lucru am nevoie de o noua AC, pentru un simplu motiv ca am acceptat, de voie de nevoie, trecerea utilitatilor, fara un process verbal de acceptare de incalcare proprietate.
Am fost la avocat pentru consiliere, sfatul acestuia fiind inceperea procesului in contencios,
Am incercat sa merg in audienta la arhitectul sef, dar acesta nu s-a prezentat la programul de audienta (eram 3 persoane).
Nu prea doresc sa incep mutarea gardului fara autorizatie de constructie, amenda de la primarie si limitarea accesului in zona, desi la aceasta varianta nu mai am nevoie de semnatura primariei pentru vecinatate.
Culmea, primaria isi trece in inventarul urbei un drum cu latime de 6m, lungime 620m adica 3720 mp. fara a face o masuratoare in teren, doar pe baza PUZ-ului aprobat, in plus modifica categoria zonei din C in B ( bine ca suntem departe de primarie, altfel iesea A).
Acesta este tabloul si are semnatura primarului.
Multumesc si astept idei.
Am auzit recent de un caz similar, in care PF a dat in judecata primaria si un judecator s a pronuntat(inca nu s a motivat) ca art 25 este abuziv. Si eu am aceeasi problema acum. Mi se refuza emiterea autorizatiei pana cand nu donez o parcela din teren primariei. Mai mult decat atat mi se cere sa donez intr o zona unde drumul este tocmai reabilitat(la vechea latime bineinteles) si inca in garantie( e clar primaria urmareste prin acest HCL insusirea unor terenuri fara plata unor despagubiri :) . Sunt curios daca ati rezolvat ceva intre timp... si daca puteti fi mai explicit; ce problema ati avut cu utilitatiile? Le ati trecut prin proprietatea dumneavoastra fara PV de servitute sau prin proprietate publica ? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa Adrianbv2 Adrianbv2 Buna ziua. Sunt pus in situatia urmatoare: Doresc sa construiesc si nu primesc autorizatie de constructie deoarece drumul care duce catre parcela mea nu ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se elibereaza cu? Daria-Alexandra Daria-Alexandra Buna ziua In 2014 am cumparat un teren intravilan in Remetea Mare, Timis, pt a construi o casa. Pentru eliberarea Certificatului de Urbanism, Primaria a ... (vezi toată discuția)
Cedare teren pt.cale pietonala . cquattro cquattro Buna ziua , in 2012 mi-am cumparat o bucata de teren in 2013 am obtinut autorizatie de constructie , in prezent am terminat casa si a urmat sa fac si gardul de ... (vezi toată discuția)