avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... VALABILITATEA UNUI BILET DE TRIMITERE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

VALABILITATEA UNUI BILET DE TRIMITERE

Va rog frumos, imi puteti spune si mie care este valabilitatea unui bilet de trimitere eliberat de catre medicul de familie (din punct de vedere al perioadei in care ma pot folosi de acesta)? Adica, daca la data trimiterii medicul de familie a completat cu 14.07.2009, eu va trebui sa ma prezint la medicul respectiv catre care am fost trimisa, in data de 14.07.2009 sau ma pot prezenta si ulterior acestei date?
Ma intereseaza deoarece am incercat sa fac o programare la clinica respectiva si doctorul nu avea program de consultatii in data de 14.07.2009, astfel ca am fost programata pentru data de 30.07.2009. Eu va trebui ca in ziua respectiva sa obtin o invoire de la locul de munca si acestia ar putea interpreta gresit faptul ca solicit invoirea pt data de 30.07 cand pe biletul de trimitere, cu care voi face dovada, scrie 14.07.2009. Si in aceasta situatie as vrea sa la pot comunica o baza legala pentru solicitarea mea...adica actul normativ din care sa reiasa faptul ca un bilet de trimitere este valabil 30 de zile de la data emiterii sau pentru luna in curs
...etc... Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Silvia Aldea , Consilier juridic 18:18, 23 Iulie 2009
Cât despre obţinerea unei învoiri la locul de muncă aceasta se face cu documentul medical emis de unitatea medicala unde a-ti fost trimisa pentru investigatii si nu cu biletul de trimitere.
Biletul de trimitere este destinat catre o anumita unitate medicala prin natura lui si nu poate fi folosit pentru obtinerea de zile libere la locul de muncă.
elladomi a scris:

Cât despre obţinerea unei învoiri la locul de muncă aceasta se face cu documentul medical emis de unitatea medicala unde a-ti fost trimisa pentru investigatii si nu cu biletul de trimitere.
Biletul de trimitere este destinat catre o anumita unitate medicala prin natura lui si nu poate fi folosit pentru obtinerea de zile libere la locul de muncă.

Chestia asta chiar mi se pare ilogica ca raportare in timp. Daca eu am nevoie sa obtin aprobarea pentru o zi de invoire, voi inainta cererea prin care solicit acest lucru si voi anexa la ea o copie xerox dupa biletul de trimitere ca sa dovedesc ca intr-adevar am nevoie de acea zi libera pentru a rezolva niste probleme de ordin medical. Si acest lucru se intampla anterior datei cand eu ma voi prezenta la unitatea medicala catre care am fost trimisa de catre medicul de familie. Este normal ca acea aprobare sa o obtin cu cel putin o zi inainte, ca sa ma asigur ca nu vor exisat niciun fel de probleme. Si mai iau in calcul si situatia in care nu mi-ar aproba acea invoire, si atunci normal ca cerere se face anterior acelei zile libere. Si in acest caz, nu pot folosi ca drept divada decat acel bilet de trimitere, nu? Actul emis de unitatea medicala catre care am trimiterea este un act emis ulterior datei cand eu solicit invoirea, deci nu am cum sa ma folosesc de el pentru a justifica absenta mea in acea zi. Eventual, acel act il pot prezenta in cazul in care mi se solicita expres aceasta prin aprobarea pe care o primesc in baza acelui bilet de trimitere, desi nu cred ca este cazul sa se ajunga pana aici...este vorba doar de o zi, si nu de 6 luni!
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri scolare rosa_weigand rosa_weigand As vrea sa stiu daca pot da scutiri ca psiholog. Lucrez cu copii, la un moment dat am dat una si a fost in regula, dar nu stiu ce reglementare exista sau pe ... (vezi toată discuția)
Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul ... Alo2016 Alo2016 Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul unei luni calendaristice? Cate absente pe luna poate motiva medicul de familie pe motive de ... (vezi toată discuția)
Analize medicale pentru acces la bazin andreiSRR andreiSRR O firma care ofera cursuri de inot pentru bebelusi cere, pentru accesul la serviciile sale, o adeverinta medicala de la medicul pediatru, precum si o serie de ... (vezi toată discuția)