avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prelungire indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungire indemnizatie copil

Buna ziua copilul meu face 3 ani in mai anul viitor si vreau sa prelungesc perioada cu inca un an are astm bronsic sotia beneficiaza de aceasta indemnizatie.vreau sa stau eu in locul ei acasa ca sa poate incepe ea munca dupa ce face copilul 3 ani.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:11, 28 Noiembrie 2015
Nu mai aveti cum sa prelungiti durata CCC si sa beneficiati de indemnizatia aferenta dupa ce copilul a implinit varsta de 3 ani.
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii firesti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, dupa cum urmeaza:

a) in continuarea concediului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a);

b) oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului in baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nasterii copilului;

c) oricand, incepand cu implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se incadreaza in conditiile prevazute la lit. a) si b), dar care in ultimele 12 luni inainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1), (5) si (6).

(2) Pe perioada concediului prevazut la alin.(1) se acorda o indemnizatie lunara la nivelul de 0,9 ISR. (n.m. 1 ISR = 500 lei)

(3) Concediul pentru cresterea copilului, prevazut la alin. (1), se acorda pe baza de cerere de catre angajatorul la care isi desfasoara activitatea persoana indreptatita.
...

2. - Asadar daca copilul este incadrat intr-un grad de handicap (dizabilitate) puteti solicita concediu pentru ingrijire copil pana la varsta de 7 ani, fie in continuarea conecdiului crestere copil (CCC) pana la 3 ani fie oricand pana ce copilul implineste 7 ani.
- Pe aceasta perioada indemnizatia va fi de 450 lei lunar.
- Actele se depun tot la Primarie.
Se poate sa raman sa iau indemnizatia si sotia sa inceapa serviciul.eu sunt cadru militar
Puteti sa intrati dvs. in CCC pana la varsta de 3 ani iar sotia sa-si reia activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil cu handicap mediu liveomars liveomars Buna ziua, Am fost in CCC pana la 3 ani copilul avand handicap grad mediu.Am avut aceeasi indemnizatie timp de 3 ani,iar in anul 3 am mai avut si un ajutor ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie copil cu handicap stanelenica stanelenica Buna,sunt o mamica care are un copil cu grad de handicap grav si sunt in concediu de maternitate prelungit pana la 3 ani(acum expira cei 3 ani).As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Copil cu handicap roxanamihoc roxanamihoc Buna ziua! Am o fetita, care in ianuarie 2013 implineste 3 ani si are handicap accentuat, constatat la implinirea varstei de 2 ani. Sunt obligata sa imi ... (vezi toată discuția)