avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Se impoziteaza sulta obtinuta din schimbul de locuinta ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Se impoziteaza sulta obtinuta din schimbul de locuinta ?

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca suma(sulta) obtinuta ca diferenta in urma unui schimb imobiliar se impoziteaza cand o sa ma duc cu contractul de schimb sa ma inregistrez la circumscriptia financiara.
In contractul de schimb este precizat ca am primit suma de 10000 de euro.
Aceasta suma am primit-o in fata notarului care m-a asigurat ca sulta nu se impoziteaza.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: DrHOOK. , utilizator 09:15, 29 Noiembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitele pe tranzactiile imobiliare le incaseaza si vireaza notarul, asa ca ce ati datorat, v-a luat deja. Dvs ati platit impozit pt vanzarea imobilului dvs, iar celalalt, a platit impozit pt vanzarea imobilului lui , probabil fiecare 2% din valoarea imobilului propriu.
Pt sulta nu datorati inca un impozit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator
Am inteles.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb imobiliar cu sulta liviu_ionita liviu_ionita Se ofera la schimb imobiliar o garsoniera -bun propriu (dobandita inainte de casatorie) pt un apartament cu 3 camere. Se ofera sulta pt egalizarea ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar radutacostel radutacostel buna ziua! se poate face un imprumut bancar pentru un apartament in care am platit prin vanzare cumparare la notar suma de 13500 de euro urmand pana la ... (vezi toată discuția)
Impozit venit tranzactii imobiliare pasarea pasarea Buna ziua, este legala impozitarea intregii sume a venitului obtinut din vanzarea unui bun imobil, bun dobandit prin cumparare la o data anterioara, avand ... (vezi toată discuția)