avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cand se intabuleaza casa aflata in constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cand se intabuleaza casa aflata in constructie

Buna ziua
Am casa in constructie, deocamdata suntem la faza de rosu. Cand trebuie intabulata, dupa ce e gata acoperisul/dupa ce se pun ferestrele si usile/... ? Unde trebuie mers pentru acest lucru, la Primarie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:28, 14 Decembrie 2015
Pentru a se intabula dreptul de proprietate asupra bunului imobil,initial trebuiesc realizate masuratorile cadastrale ale constructiei,respectiv aceasta trebuie sa fie finalizata
Dupa ce obtineti raportul cadastral,puteti solicita la ocpi intabularea dreptului dv de proprietate asupra casa+teren
Apelati la expert cadastrist din cadul oficiului de cadastru si publicitate imobiliara local,care in baza documentelor de executie constructie,poate realiza documentatia necesara
As vrea mai multe detalii referitor la sintagma "trebuie sa fie finalizata" : deci trebuie geamuri, usi, exteriorul inclusiv culoarea ? Sau finalizata in sensul de ridicata la rosu ? Ce intereseaza dpdv cadastral ?
Daca acoperisul la casa e pus, sa zicem, luna aceasta, dar casa va fi gata, cu tot cu culoare pe exterior, peste 18 luni, abia peste 18 luni facem demersurile pentru intabularea ei?
Am vazut ca mentionati terenul - acesta este intabulat.
O construcție se poate întabula și pe faze de construire- deci partial.
Se face o cerere tip(de la Biroul local OCPI, de care aparțineți), și anexați AC- copie legalizată, adeverință de la primărie care atestă stadiul de realizare a lucrărilor, dovada achitării taxei.
Pentru o mai completă lămurire, mergeți la OCPI și solicitați ți de la primărie o adev. cu lucrările efectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie noua nicaedith nicaedith Buna seara! constructia este spre finalizare, este vorba despre o casa, tencuita pe interior cu usi si geamuri puse, acoperis si gardul facut. Momentan ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intabulat cu casa in constructie neintabulata DuDum DuDum La ce sa fiu atenta pentru a incheia un contract CORECT vanzare-cumparare pentru mine in calitate de cumparator a unui teren (intabulat) cu o casa in ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa Anca Bunea Anca Bunea Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate intabula o casa la rosu pe un proprietar si amenajarile interioare (casa finalizata ) pe 2 proprietari Multumesc (vezi toată discuția)