avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cont de PayPal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cont de PayPal

Bună ziua, dețin o societate comerciala cu obiect de activitate caen 5520 cazare de scurtă durată. Am clienți din toată lumea și mi se cere tot mai des cont de PayPal. Se poate atașa acest cont de PayPal contului societății comerciale și să pot factura în baza unui transfer PayPal. Rog pe cei care au cunoștințe în acest sens un răspuns concludent.
Cel mai recent răspuns: bogde , utilizator 20:01, 21 Decembrie 2015
Considerand faptul ca Paypal nu este o banca conform definitiei, as evidentia operatiunile doar dupa ce intra banii in contul bancar real din Romania:

1. Emitere factura:
4111 = 704 10 euro - la cursul BNR de la data facturii

2. Incasare de la Paypal in contul curent al firmei (banca din Romania); in contul din RO intra doar 8 euro (presupunem ca Paypal si-a oprit comision 2 euro), dar inregistrarea va fi:
5124 = 4111 10 euro - la cursul bancii din ziua incasarii

3. Comisionul Paypal:
A.
- daca primiti factura de la Paypal cu acest comision; inregistrarea facturii
622 = 401 2 euro - la cursul emiterii facturii
- plata (care de fapt se scade din incasare):
401 = 5124 2 euro - la cursul bancii din ziua incasarii
B.
- daca nu aveti factura de la Paypal
627 (NEdeductibil) = 5124 2 euro - la cursul bancii din ziua incasarii

4. Comisionul standard al bancii din RO pentru incasare:
627 (deductibil) = 5124 1 euro - la cursul BNR din ziua luarii comisionului

Soldul in lei la contul de Euro se regularizeaza lunar la inchidere.
Nu il contrazic pe ContaBrasov, intrucat nu sunt specialist, dar: noi avem cod CAEN 6201 (software orientat client) si tinem contabilitatea contului PayPal similar cu a unui cont in valuta deschis la o banca. Nu am avut niciun control, asa ca nu sunt 100% sigur ca facem bine, insa am ales aceasta solutie dupa o documentare amanuntita si argumentul principal a fost ca din contul PayPal se pot face si plati directe catre diversi comercianti, precum si transferuri catre alte persoane, si ne-am temut ca daca nu reflectam integral operatiunile din acest cont am putea fi acuzati ca nu inregistram toate incasarile (si concomitent nu emitem facturi). Asa cum facem acum, sumele din contabilitate "bat" cu sumele de pe "extrasul" PayPal 100%, lucru care poate fi verificat de organele de control.

De asemenea, PayPal Luxemburg, compania cu care lucram aici in UE, se pare ca a obtinut "banking license" (vedeti
[ link extern ]
si o oarecare confirmare in termeni si conditii:

[ link extern ] ).

Astept si eu cu interes si alte opinii.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
bogde, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare cont de paypal pe firma Farama Silviu Farama Silviu Bună ziua, dețin o societate comerciala cu obiect de activitate caen 5520 cazare de scurtă durată. Am clienți din toată lumea și mi se cere tot mai des ... (vezi toată discuția)
Factura in euro cristianasiia cristianasiia cum inregistrez o factura facuta in euro intre 2 firme romanesti?(una transporta marfa in afara pt cealalta.o inregistrez in euro sau in lei?(in paranteza,in ... (vezi toată discuția)
Curs inregistrare incasare rodia rodia Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am incasat in avans o suma pt.livrarea unor marfuri, pt.export. Suma am incasat-o in data de 20.10.2012 iar cursul era ... (vezi toată discuția)