avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Restituire TVA si alte taxe vamale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Restituire TVA si alte taxe vamale

Buna ziua!
Am o situatie delicata: am adus diferite condimente din Austria, am efectuat importul, insa comisionarul vamal a gresit - incepand cu ian. 2005 si pana in aug. 2005 - incadrarea acestor produse. In acest fel am platit catre stat TVA+taxe vamale aprox. 1 miliard lei vechi, bani pe care nu mi-i mai pot recupera, intrucat organele vamale sustin ca am depasit termenul legal inlauntrul caruia puteam sa-i recuperez.
Ce pot sa fac?
Merg pe contencios administrativ? Cat va fi taxa de timbru si timbrul judiciar? Nu vreau sa-l chem in judecata pe comisionar, intrucat lucrez foarte bine cu el.
Cel mai recent răspuns: MotoRidder , utilizator 23:34, 22 Octombrie 2005
Greseala nu este a comisionarului ci a autoritatii vamale, pentru ca aceasta trebuia sa constate de prima data ca incadrarea este gresita. Daca nu a facut-o de prima data, termenul de solicitatre a restituirii curge de la data cind autoritatea vamala a constatat ca vechea incadrare nu este corecta, pentru ca de la aceasta data ati luat la cunostinta ca puteti solicita restituirea.
In rest, un avocat bun, si bafta...
Chiar nu se pricepe nimeni?
Prin aceasta intrebare sa inteleg ca ceea ce userul de mai sus a postat nu este corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este responsabil de stabilirea incadrarii tarifare vamale corecte ? a29stefan a29stefan In 2007 am efectuat un import, conditia de livrare ddu, transportatorul-comisionar vamal a stabilit niste incadrari tarifare in urma carora am efectuat plata ... (vezi toată discuția)
Control vamal ulterior mihaitza16 mihaitza16 Firma este suspendata temporar din 1 iulie 2010. In septembrie 2010 am fost sunat de autoritatea nationala a vamilor, pentru a fi supus unui control vamal ... (vezi toată discuția)
Proces cu primãria - instanța competentã, taxa judiciarã de timbru decebalsavu decebalsavu Buna ziua, as avea si eu o intrebare. Doresc sa dau Primaria in judecata pentru incadrarea gresita a casei in grila de impozitare (in 2008, mi au incadrat o ... (vezi toată discuția)