avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public urmarit penal -nesuspendat din ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public urmarit penal -nesuspendat din functie

as dori sa va intreb cui trebuie sa ma adresez pentru incalcarea art.94 alin.1 lit.m din Lege 188/1999, deoarece am o problema cu deciziile care iau la nivel de institutie si anume:
- doi functionar publici au fost trimisi in judecata , initial arestati 24 de ore, apoi cercetati in libertate pentru retinerea fara drept a unei persoane. Aceste persoane nu sunt suspendate din functie lucreaza in continuare.Directorul A emis decizie de suspendare, iar peste o zi a revocat-o. E corect? Vreau sa sesizez aceasta incalcare dar nu stiu cui sa ma adresez sa se si ia masuri impotriva conducerii. multumesc
Cel mai recent răspuns: ZARAMANGO , utilizator 20:20, 2 August 2009
Puteti sa faceti plangere penala impotriva conduceriii pentru abuz in serviciu in forma calificata!:D
sint suspendati cei care nu au nici un dosar penal daca nu sint de acord cu cei din conducere

Parerea mea este sa nu faceti nici o plangere acum.S-ar putea sa nu stiti dvs. si alte aspecte ale problemei si imi este teama ca dvs veti fi cel suspendat ...Cu rabdare totul se va aranja
Raportul de serviciu al functionarului public se suspenda de drept in cazul in care s-a dispus trimiterea in judecata pentru savarsirea unei infractiuni de natura celor prevazute la art. 54, lit. h) din Legea nr. 188/1999.

Nu ati precizat despre ce infractiune este vorba. Daca cei doi functionari sunt cercetati pentru savarsirea uneia/unora dintre infractiunile prevazute la art. 54, lit. h) din Legea nr. 188/1999, directorul a incalcat legislatia aplicabila functiei publice.

Puteti sesiza ANFP-ul in legatura cu actul administrativ de revocare. De fapt, institutia publica nu intelege regimul juridic al suspendarii de drept a raporturior de serviciu si obligatia pe care o are, de a emite un act administrativ in aplicarea unei prevederi legale care produce, oricum, efecte.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
As dori sa detailez putin subiectul, se pare ca intr-adevar nu s-a inteles perfect.Este vorba de 2 politisti care au batut o persoana fizica, apoi au dus-o la sediul institutiei si i-au aplicat o "corectie". Procurorul ia arestat 24 de ore pentru retinerea si lovirea fara drept a unei pers." gen caz gigi becali". S-a facut dosarul pentru judecatorie, acestea hotarand sa fie retinuti 29 de zile. Politistii au facut recurs pt cele 29 de zile si au fost eliberati. Atat. Conducerea sustiine ca nu s-a inceput nimic impotriva lor, e posibil asa ceva? Deci stai 24 de ore la puscarie si peste doua zile este liber, fara sa se fi intamplat nimic si fara a fi suspendat din functia publica? Din moment ce dosarul a ajuns la judecator NU S-AU INCEPUT NIMIC , NU POT SA CRED? S-a emis suspendare pentru o zi , citez d-na resurse umane" o zi pentru ca a fost retinut o zi, apoi isi vor relua activitatea".La ANFP, d-na sus mentionata a trimis ambele decizii si de suspendare din functie si revocarea acelei decizii, iar jurista aplica viza de legaliate, iar directorul...semneaza. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea deciziei ccr nr. 1.574 din 7 decembrie 2010 As dori o interpretare a urmatorului paragraf din monitorul oficial nr.0110 din 11 februarie 2011 \"Decizia nr. 1.574 din 7 decembrie 2010 referitoare la ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu al functionarului public condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni ciancu ciancu Apelez la forumul dumneavoastră în speranţa că ma veţi putea lămuri în următoarea problemă: un funcţionar public a primit o condamnare de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Statutul functionarului public ionita anisoara ionita anisoara buna ziua, va rog sa-mi raspundeti cu cat mai multe detalii,ce putem spune,ce se poate face si care este situatia actuala a unui functionar ... (vezi toată discuția)