avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare masina in fata casei propietate personala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare masina in fata casei propietate personala

Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu daca din punct de vedere al legislatiei in vigoare ma puteti ajuta cu un nr de lege in care sa gasesc atat obligatiile pe care le am ca propietar care stau la casa ( vezi curatare trotuare de zapada, curatare turturi, arbori etc) dar si drepturile pe care pot sa le am.
Punctual ma intereseaza sa aflu daca este reglementat in lege , ca eu ca si propietar pot parca masina in fata casei mele sau nu.

Daca stiti de asemenea unde ma pot adresa in momentul in care, locul de parcare din fata casei imi este ocupat de catre un vecin care desi are locul lui, parcheaza in mod repetat pe locul meu doar pentru ca eu am dat zapada si el nu si-a degajat zapada de pe locul lui de parcare.

Va rog sa-mi transmiteti orice alte informatii care m-ar putea ajuta in rezolvarea acestei situatii.

Multumesc,


Nu exista o astfel de reglementare, intradevar aveti obiligatii (de curatare trotuar), dar nu si drepul de a avea loc de parcare acolo (totusi, acest drept de folosinta a spatiului public, il puteti obtine contra cost de la primarie). Asta-i Romania si nu degeaba suntem la marginea imperiului.
Aceasi problema o am si eu cu niste vecini nesimtiti care nu si-au dat zapada si vin si parcheaza pe locul meu in fata casei, proprietate personala. Problema persista atat pe timp de vara cat si de iarna deoarece in casa respectiva functioneaza o firma unde se vin cu nu stiu cate masini. Noi toti restul proprietarilor dam zapada, maturam trotuarul si cand venim casa constatam ca nu avem loc sa ne parcam masinile din cauza unor chiriasi nesimti si cu un mare tupeu de parca toata strada e numai a lor.

Stie cineva se poate plati la primarie loc de parcare de resedinta la casa? Sau se poate face ceva in privinta acestor nesimtiti?
Doar in masura in care va restrictioneaza accesul in curtea proprietate personala in care evident ar putea intra autoturismul dvs. Se considera ca va restrictioneaza accesul auto in curte si pot fi chemati cei de la Politia Locala de sector care in ultima perioada, neamaiavand suport legal sa ridice autoturismele, doar aplica amenzi
Buna ziua

acelasi subiect il abordez numai ca din prisma utilizatorului unui drum public.

Fiind un drum public, deci nu o bucata de drum "proprietate privata" atunci inteleg ( mai ales ca platesc taxe pentru acea sectiune de drum) ca acea bucata de drum imi apartine si mie ca oricarui alt utilizator. Atunci nu inteleg de ce eu ca si platitor de taxe pot fi sanctionat insa cel a carui proprietate are iesirea in acel drum si care se erijeaza in prorprietar a acelei bucati de drum nu....cu alte cuvinte, acea bucata de drum apartine tuturor pentru simplul fapt ca este "public", deci la fel ca oricare om pot stationa acolo. Altfel, inteleg ca daca pe un drum au iesire 10 case , cei 10 sint proprietari ai acelei bucati de drum si restul nu avem nici un drept desi platim?

Cum pot sa ma apar daca politia vine si imi da amenda? Imi da amenda pentru ce?...pentru ca utilizez o bucata de drum pentru care am platit deja dreptul de folosinta? Nu cumva este o inadvertenta in aceasta situatie?

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea cui - zapada cazuta de pe bloc pe o masina nature nature Buna seara, sunt proprietarul unui apartament situat la et.3/3, in seara aceasta am fost anuntat ca o bucata de gheata/zapada ar fi cazut pe masina unui ... (vezi toată discuția)