avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor urgent!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor urgent!!!

Buna ziua,

Sunt o mama divoratata si urmeaza sa plec in strainatate, pentru o perioada de 6 luni.
Copilul in varsta de aproape 10 ani se afla in custodia mea.As dori sa las copilul tatalui, sa inchei la notar un act in care sa ii permit tatalui sa se ocupe de toate formalitatile care privesc binele copiluli, in lipsa mea, cum ar fi mutarea de la scoala la care este acum , la alta scoala.
As dori sa stiu daca legea ma obliga sa ii ofer tatalui o suma de bani, pentru fetita, pentru aceasta perioada, tinand cont ca eu sunt cea care are tutela asupra fetitei, si daca da, sa imi spuneti si mie care este aceasta lege
Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 12:44, 1 August 2009
daca se afla in custodia dvs sunteti obligata sa aveti grija de copil ..
Exista si posibilitatea reincredintarii copilului de catre instanta tatalui ....:)
as dori sa stiu daca sunt obligata sa trimit o suma de bani, fetitei sau tatalui , in cele 6 luni cat voi fi plecata.
Mentionez ca fostul sot a cerut sa ii trimit bani, deoarece el nu munceste,insa stiu ca are o mica afacere,dar carte de munca nu are.In ultimul an nu a platit pensie alimentara, dar am convenit cu el sa ii cumpere fetei ce considera el de acel milion pe care il datora lunar, lucru pe care l-a facut.Tinand cont de acesr lucru, pot sa fac si eu acelasi lucru?sa ii cumpar ceva sau pt ingrijire, rechizite si ce mai e nevoie, trebuie sa ma ocup tot eu, chiar daca nu voi mai fi in tara.sau se poate ocupa fostul sot de tot?fara sa ii trimit nimic?nu stiu cum sa fac....exista o lege care ma obliga daca p0lec din tara si las copilul tatalui?
va rog ajutati-ma.
multumesc
In cazul in care nu va intelegeti in privinta cheltuielilor cu fostul dvs sot va fi foarte greu ! Singura solutie ar fi sa luati fetita cu dvs fiindca altfel va exista riscul sa pierdeti copilul deoarece tatal poate solicita in lipsa dvs instantei de judecata sa dispuna reincredintarea copilului!
B-)
Sau exista posibilitatea sa lasati copilul in grija parintilor dumneavoastra. Daca plecarea este doar pentru 6 luni nu este chiar indicat sa luati copilul cu dumneavoastra.
Sau incercati sa ajungeti la o intelegere amiabila cu sotul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)
Custodie minor oana99 oana99 As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr o problema. Acum 4 ani in urma divortului copilul meu a fost dat tatalui spre crestere si educare. Motivul a fost ... (vezi toată discuția)
Abandon familiar Nadia77 Nadia77 Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)