avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit sediu social
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit sediu social

As dori sa stiu daca o firma este nevoita sa plateasca impozit pe sediul social daca isi desfasoara activitatea strict la sediul clientului.(Consultanta).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:17, 2 Februarie 2016
Ca sa functionezi ca societate , chiar daca este de consultanta, trebuie sa ai un sediu social. Acesta poate fi la locuinta asociatului ( pe baza unui contract de comodat sau de inchiriere) sau in spatiul unui tert(tot pe baza de contract de comodat sau inchiriere)Faptul ca desfasori activitatea de consultanta la terti si nu la sediul social, nu are legatura cu impozitul la care te referi.
Noul Cod fiscal valabil de la 01.01.2016 , a venit cu o noutate. Daca in apartamentul in care locuiesti ai si sediul social al societatii tale, atunci vei plati un impozit diferentiat pentru spatiul ocupat de societate, fata de impozitul pe care il datorezi ca persoana fizica, proprietar al apartamentului
Citiți și acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri nerezidentiale ramocyp ramocyp O societate comerciala are sediul social la domiciliul asociatului unic, in baza unui contract de comodat, sediu pentru care nu se deduc cheltuieli cu ... (vezi toată discuția)
Impozit apartament georgeangheloiu georgeangheloiu Buna seara ! Am un apartament inchiriat la doua societati ca punct de lucru (nu sediul social) iar eu nu locuiesc in acest apartament.Toate utilitatile sunt ... (vezi toată discuția)
Sediu social fără activitate pfi medic stomatolog KarlaBoros12 KarlaBoros12 Bună ziua! Sunt medic stomatolog și doresc sa îmi înființez un PFI în vederea semnării unei colaborări cu o clinică de medicină dentară ... (vezi toată discuția)