avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate imobil

Eu si prietenul meu am cumparat un teren inainte de casatorie, toate actele contract de vanzare cumparare teren,pe teren am construit casa si autorizatia de constructie tot pe numele iubitului, casa nu are procesul verbal de receptie si nici cadastru sau intabulata, acum fiind căsătoriți ,eu am drept de propietate pe constructie? Va rog sa ma lămuriți,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:31, 15 Februarie 2016
Bunurile dobandite anterior casatoriei sunt bunuri proprii dar,poate fi modificat regimul matrimonial al bunurilor prin conventie notariala.
Terenul este proprietate comuna sau doar a sotului?
In momentul de fata, daca imobilul a fost construit de sot inainte de casatorie, dvs. nu aveti niciun drept, insa puteti incheia o conventie notariala, daca sotul este de acord.
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde" si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
Beregan a scris:

Va multumesc pentru răspuns,ma puteti îndruma ce trebuie sa fac?
Cum trebuie sa procedez?
Va multumesc.

Beregan a scris:

Terenul este cumparat inainte de casatorie,autorizatia de constructie inainte de casatorie si casa este terminat a de construit in timpul căsătoriei,am construit o impreuna si toate actele au rămas pe numele sotului .


Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Ati cumparat impreunasau doar sotul? Sfat vi s-a dat, conventie matrimoniala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- casatorie - partaj Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, As vrea sa ma casatoresc . Am (acum ,inainte de casatorie) , casa,terenuri si bani la banci . Am si copil din prima casatorie. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat cu " chitanta de mana"- refuz perfectare contract sterietoma sterietoma in 1993 am vindut vu chtanta de mina un teren intravilan si de atunci pina in prezent cumparatorul refuza sa-si faca actul de vinzare -cumparare. pot sa ii ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta de la parinti simcr simcr Subiect: Cumparare locuinta de la parinti Buna ziua, Cum as putea sa procedez in urmatoarea situatie: Parintii mei au in posesie un teren pe care am ... (vezi toată discuția)