avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea9/1998 si legea164/2014 . Ordin de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea9/1998 si legea164/2014 . Ordin de plata

Buna seara . Am o intrebare , pot ridica banii dintr-o despagubire, fara ordinul de plata ,doar cu titlul de plata si buletinul?Sunt intr-o situatie ciudata . Sunt parte a unui dosar de mostenire ( legea 9/1998) toti ceilalti au primit ordinul de plata , numai eu nu. Desi pe site-ul Autoritatii Nationale de Despagubiri imi arata ca banii s-au virat in contul de la CEC Bank.Postasul mi-a raspuns ca nu a sosit la posta un ordin de plata emis pe numele meu. Desi banii s-au virat din luna Decembrie 2015 si toti fratii mei i-au ridicat

Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 18:19, 16 Februarie 2016
Nu aveti nevoie de ordinul de plata
Verificati pe site-ul ministerului de finante daca va fost consemnata suma si acolo veti avea si numarul de recipisa de consemnare
Mergeti la CEC cu titlul de plata in original si cu buletinul. Ei oricum verifica in prealabil daca exista suma consemnata. Nu mai intarziati, sa nu se intoarca suma inapoi daca se observa ca nu o ridicati
Am scris la sediul central La CEC Banc si mi s-a spus asa:Stimata Doamna,

In urma mesajului dumneavoastra din data de 09.12.2015, va comunicam urmatoarele:

Sumele consemnate la Banca pe seama si la dispozitia beneficiarilor, persoane fizice, reprezentand despagubiri acordate in baza Legilor nr. 165/2013 sau nr. 164/2014 sunt imprescriptibile.

Astfel, beneficiarii titlurilor de plata se pot prezenta oricand la CEC Bank pentru a intra in posesia sumelor consemnate, fara a fi limitati la o perioada anume de timp.
Foarte bine, atunci mergeti si va ridicati banii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de plata despagubiri legea nr. 290 / 2003 vrani vrani Intrebarea mea este daca, suma de bani ce imi revine in urma despagubirilor pe Legea nr. 290/2003, care va fi virata de catre Finante intr-un cont Cec Bank , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, impreuna cu fratele meu, avem de ridicat o suma conform ... rocky rocky Buna ziua, Impreuna cu fratele meu, avem de ridicat o suma conform titlului de plata emis de ANRP. Banii au fost virati de Ministerul Finantelor, catre CEC ... (vezi toată discuția)
Incuvintarea executarii silite Oana Gabriela Oana Gabriela am platit o sulta in baza H.J. , am atasat la dosarul de incuvintare iar instanta a respins incuvintarea executarii silite, ce trebuie sa fac cu originalele ... (vezi toată discuția)