avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Participarea la pariuri sportive pe internet sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Participarea la pariuri sportive pe internet sunt permise de catre OUG nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc

Buna ziua.
As avea si eu o chestiune de clarificat. As vrea sa stiu daca a paria pe internet la diverse firme de pariuri on-line( Gamebookers.com , Bet365.com , etc.) contravine prevederilor recentei OUG nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc. Iata ce prevede aceasta, referitor la Internet:

Art. 23. — (1) Constituie infractiune fapta savarsita de administratorul, directorul sau alt reprezentant legal al unei persoane juridice ori de o persoana fizica, dupa caz, de desfasurare fara licenta sau autorizatie a oricareia dintre activitatile din domeniul jocurilor de noroc si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda.
(2) Constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la un an la 5 ani sau cu amenda urmatoarele fapte:
a) organizarea de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet sau intranet, precum si prin intermediul altor sisteme de comunicatii (sisteme de telefonie fixa sau mobila) ori asimilate acestora;

Mie mi se pare clar: la punctul (2) se interzice sa organizezi si nu sa participi .
As vrea totusi o parere autorizata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tonyi34 , utilizator 16:14, 21 Februarie 2011
Ati inteles corect. Se interzice organizarea, nu participarea la activitati de pariuri online care nu sunt autorizate de autoritati.
Participarea este permisa, doar organizarea e interzisa...
Am vazut acest subiect si mi se pare si mie interesant!
Participarea e foarte clar ca e permisa!
Dar promovarea pariurilor online, dupa noua lege ce parere aveti este permisa!? Dupa cum stiti exista case de pariuri care ofera program de affiliare pentru cei interesati sau pentru clienti ofera bonusuri pentru aducerea unui prieten, aceste chestiuni cred ca reprezinta masuri de promovare, dar nu stim unde poate fi incadrata, deorece aceste agentii de pariuri provin (sunt licentiate) de prin Malta, Gibraltar sau alte tari exotice.
Un exemplu cred ca foarte nediatizat este ca Steaua este sponsorizata de sportingbet, de aici ar rezulta ca aceste masuri de promovare sunt legale.
In urma legii 246/2010 care completeaza ordonanta respectiva va mentineti parerile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jocuri de noroc cristitotora cristitotora Detin o societate ce se ocupa cu jocuri de noroc. Dupa noile reglementari in domeniul jocurilor de noroc nu pot sa-mi permit sa mai functionez. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Legalitatea participarii la jocuri de noroc online tonyi34 tonyi34 Este legala participarea la jocuri de noroc online la agentii de pariuri licentiate in paradisuri fiscale(Malta, Cipru etc), dar fara a detine licenta in ... (vezi toată discuția)
Impozit venit din malta mihayyy mihayyy buna ziua , ma numesc mihai si sunt dependent :) , joc poker online pe un pokerroom cu sediu in Malta si care cica [i]\\\'online poker room under a ... (vezi toată discuția)